Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΚΑ
Απαιτούν τα δεδουλευμένα

Αμφισβητεί την ισχύ της ΣΣΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού, επικαλούμενος την τήρηση του κρατικού προϋπολογισμού

Δεν εγκρίνει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της διοίκησης και του σωματείου των 340 εργαζομένων στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) για το 2004, καθώς αυτή προβλέπει μεγαλύτερες αυξήσεις από το αντίστοιχο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός! Η προκλητική αυτή ομολογία του υφυπουργού προς τους εργαζόμενους των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποτελεί ευθεία βολή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας!

Επιβεβαιώνει ότι άμεση προτεραιότητα και της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης, είναι η στήριξη των επιχειρηματιών και των κερδών τους, μέσα από τη διατήρηση των μισθών πείνας, της εργασιακής ομηρίας και της «απασχολησιμότητας» των εργαζομένων, όπως, άλλωστε, έχει αποφασίσει η ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, με τη συγκέντρωσή τους, διεκδίκησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένο μήνα, καθώς και την άμεση πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ των τελευταίων τριών μηνών. Απαίτησαν, επίσης, να σταματήσει η συστηματική απαξίωσή τους από την εργασία, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Στο πλευρό τους, βρέθηκε η Μαρία Τσαγκατάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων - καθώς πολλοί από αυτούς δουλεύουν πάνω από 20 χρόνια - δε συμμετέχουν στο σχεδιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντίθετα, στη θέση τους, απασχολούνται «εθελοντές» και εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων που έχει συμφωνήσει ο ΟΑΕΔ με τον Οργανισμό «Αθήνα 2004», για να καρπώνονται τα χρήματα των εργαζομένων διάφοροι επιχειρηματίες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς και των εργοδοτικών εισφορών, δήλωσε ότι μένει ανοιχτό το θέμα της σύμβασης, την οποία και δεν μπορεί να εγκρίνει!

Οι εργαζόμενοι, πάντως, και χτες εξέφραζαν έντονα την ανησυχία τους για το μέλλον τους, αλλά και το μέλλον των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς, όπως έλεγαν, είναι κάτι παραπάνω από ορατά τα σενάρια της ιδιωτικοποίησής τους. Τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα παραπέρα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ