Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΟΥΜΙΝΑ»
Νέα 48ωρη απεργία

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία «Αλουμίνα» στον Εβρο, που διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του Μάη. Χτες ολοκληρώθηκε, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, η 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ως αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης, η εταιρία δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα τους καταβάλει την προκαταβολή του Μάη και την επόμενη εβδομάδα την εξόφληση. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, απαντώντας έτσι και στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την πολιτική στήριξη των τελευταίων κυβερνήσεων στις επιλογές τους.

Μήνες τώρα, οι εργοδότες επικαλούνται προβλήματα ρευστότητας και πρώτων υλών και δηλώνουν ότι αναζητούν νέους επενδυτές, καταστρατηγώντας το δικαίωμα πληρωμής των δεδουλευμένων. «Οι εργαζόμενοι απέναντι σ' αυτή την κατάσταση έχουν μόνο ένα δρόμο, το δρόμο του ενωμένου αγώνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ.

Και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και σε συνδικαλιστικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους στις επικείμενες ευρωεκλογές τα κόμματα που συμφωνούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ