Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Στο πόδι οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις για την «υποδοχή» του Αμερικανού πρέσβη

Αύριο στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση στην Πλατεία Ολγας

Μια «θερμή» αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν στον Αμερικανό πρέσβη, Τζ. Πάιατ, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις της Πάτρας, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη και τη συμμετοχή του στο 7ο συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης» (όπου είναι και ομιλητής), το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου.

Ηδη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν εξαγγείλει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης για αύριο στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ολγας, ως κορύφωση των προηγούμενων δραστηριοτήτων τους, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας και το λαό της στο «κουβάρι» των επικινδύνων ανταγωνισμών τους με σχέδια και για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπως η προετοιμασία της βάσης του Αραξου για την υποδοχή πυρηνικών όπλων.

Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκαν πλατιές μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές της Πάτρας, σχολεία, στέκια νεολαίας, καθώς και στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να ενημερωθούν ο λαός, η νεολαία. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται πλατιά προπαγάνδα με ντουντούκες στην πόλη και τα περίχωρά της, ενώ στις παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων είναι και η τοποθέτηση πανό σε κεντρικά σημεία. Στόχος είναι να γίνουν θέμα συζήτησης στην Πάτρα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να απασχολήσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, ώστε από καλύτερες θέσεις να οργανωθεί και η παρέμβασή τους, για την ακύρωσή τους.

Πρόκειται για συνέχεια της παρέμβασης που ξεκίνησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο), όπου στο χώρο του Νότιου Πάρκου μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις, μαζεύτηκαν υπογραφές ενάντια στην ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ, στα βήματα της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάιατ βρίσκεται στην Αχαΐα, κάτι που επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «τα "σούρτα - φέρτα" του Αμερικανού πρέσβη, στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και αλλού συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα του «επίσκεψη» στην Πάτρα, στο 7ο συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης», που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναμένεται να τεθεί επί τάπητος μέρος του σχεδιασμού της αστικής τάξης για την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός πρέσβης θα είναι ομιλητής στην ενότητα «Ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης», όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Χατζηδάκης, στελέχη των ΕΛΠΕ, καθώς και επιστήμονες (γεωλόγοι κ.λπ.), την ίδια ώρα που προχωρούν οι διαδικασίες για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπέδων του Πατραϊκού Κόλπου και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Επιπλέον, το συνέδριο περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες, όπου έχουν προσκληθεί ως ομιλητές υπουργοί, άλλα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και επιχειρήσεων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν (όχι βεβαίως για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά για το τι πραγματικά συμφωνούν πίσω από τις κλειστές πόρτες ενάντιά τους), τα δείπνα εργασίας με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μάλιστα, για την τελευταία είναι δύο).

Οπως επισημαίνει, άλλωστε, στην ανακοίνωσή της η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, «οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι σχετικές αντιπαραθέσεις αφορούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Ο όλος σχεδιασμός σχετίζεται με τη διείσδυση των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια και τις αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βαρουφάκη, γιατί όλοι "πίνουν νερό" στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά την αυριανή συγκέντρωση των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων, συνεχίζει να γίνεται πλατύ κάλεσμα στο λαό της Πάτρας να συμμετάσχει μαζικά.

Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος εν αποστρατεία, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, καθώς και ο γιατρός Ανδρέας Μάζης.

Στη συγκέντρωση αναμένεται συμμετοχή, με κυρίαρχο σύνθημα:

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ