Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού με στόχο τους λαούς και τους αγώνες τους
  • Συζητήθηκε χτες και ψηφίζεται σήμερα το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Οι λαοί θα κρίνουν αυστηρά αυτούς που θα δώσουν την ψήφο τους

Συζητήθηκε χτες και σήμερα αναμένεται η ψηφοφορία του κατάπτυστου, αντικομμουνιστικού κοινού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, που υπογράφεται από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, με το οποίο, με αφορμή τα 80 χρόνια από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και με το φόβο της ταξικής πάλης, απαιτούν τη λήψη σκληρών αντικομμουνιστικών μέτρων όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων, καταστολή σε βάρος ΚΚ!

Ο ωμός αντικομμουνισμός τους φτάνει στο σημείο να παρουσιάζουν την Σοβιετική Ενωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου, κι ας ήταν αυτή που έδωσε τον ανθό της, εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα και συνέτριψε τους ναζί στα πεδία των μαχών. Μάλιστα, ζητούν να στηθεί μια νέα Νυρεμβέργη για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών».

Να αποσυρθούν τώρα τα κατάπτυστα, προκλητικά ανιστόρητα ψηφίσματα

Παρεμβαίνοντας χτες στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος υπογράμμισε:

«Η σημερινή διαδικασία δεν αφορά συζήτηση για τη "μνήμη και το μέλλον" αλλά ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού. Δείτε τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν: Είναι κατάπτυστα, προκλητικά ανιστόρητα. Πρέπει να αποσυρθούν, να καταψηφιστούν, γιατί οι λαοί θα κρίνουν αυστηρά αυτούς που θα δώσουν την ψήφο τους.

Ο στόχος που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα σκοπιμότητας που νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας, και γενικεύουν τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται, είναι οι λαοί και οι αγώνες τους.

Σε αυτά πρωτοστατούν αντιδραστικές σκοταδιστικές δυνάμεις χωρών του Βίσεγκραντ και της Βαλτικής, που ηρωοποιούν το ναζισμό ξεπλένοντάς τον, σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο.

Η καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού-ναζισμού και στην αιωνία καταδίκη των εγκλημάτων τους είναι ποτισμένη με το αίμα εκατομμυρίων νεκρών, εκατομμυρίων τραυματιών, ανυπολόγιστων θυσιών του αντιφασιστικού αγώνα των λαών της Ευρώπης.

Εκείνους που αγωνίστηκαν αποκαλείτε με θράσος "συνεργάτες του Χίτλερ". Οσο βρώμικο μελάνι κι αν χύσετε, η Ιστορική αλήθεια θα λάμψει. Ο καπιταλισμός προκαλεί τεράστια βάσανα στους λαούς. Ο σοσιαλισμός, ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και ανεργία, είναι η διέξοδος, είναι το μέλλον.

Την Ιστορία τη γράψανε οι λαοί και δεν ξαναγράφεται με ψηφίσματα. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει.»

Ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του σημείωσε:

«Με πρωτόγονο αντικομμουνισμό και ανιστόρητο βιασμό της αλήθειας, ΕΕ και Ευρωκοινοβούλιο επιχειρούν να αθωώσουν το φασισμό.

Συμπλέετε με όσους στις χώρες του Βίσεγκραντ και της Βαλτικής αποδίδουν τιμές στους συνεργάτες των ναζί και έχουν το θράσος να αποκαλούν "εγκληματίες" και "συνεργάτες του Χίτλερ" τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ενωση, που πρωτοστάτησαν στην πάλη των λαών για να ξεριζώσουν το τέρας του φασισμού στην Ευρώπη. Η Ιστορία έγραψε ότι συνεργάτες των ναζί ήταν τα μονοπώλια που η ΕΕ στηρίζει και άνοιξαν το δρόμο στον Χίτλερ. Ηταν αστικές κυβερνήσεις όπως του Βισί στη Γαλλία, των Κουίσλινγκ στην Ελλάδα.

Η προκλητική εξίσωση του κομμουνισμού με το έκτρωμα-γέννημα του καπιταλισμού, το φασισμό, δεν θα περάσει. Ματαιοπονείτε αν νομίζετε ότι με ιστορικές αθλιότητες και παχυλά κονδύλια θα νομιμοποιήσετε απαγορεύσεις, διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών και θα αποτρέψετε το ότι ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου.

Αποσύρετέ το τώρα. Κάθε ευρωβουλευτής να καταψηφίσει αυτήν την προσβολή στην Ιστορία χαραγμένη με το αίμα των λαών».

Παρέμβαση και στην ελληνική Βουλή

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, μεταφέροντας στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου την ανοιχτή επιστολή με την οποία η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αντιδρώντας άμεσα στα κατάπτυστα ψηφίσματα, απευθύνθηκε στους Ελληνες και Κύπριους βουλευτές, καλώντας τους να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν τα κατάπτυστα ψηφίσματα του ωμού αντικομμουνισμού.

Την επιστολή παρουσίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν ειπώθηκε λέξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε ότι τα ψηφίσματα αυτά, που ζητάνε να καταδικαστούν η Σοβιετική Ενωση και ο Κόκκινος Στρατός που συνέτριψαν τις ναζιστικές ορδές ως συνεργάτες των ναζί, έχουν ως κύριο στόχο τους «να παρθούν ακόμα πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και μέτρα καταστολής κατά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα εγκληματικές οργανώσεις», ότι «αναμασούν το σάπιο κατασκεύασμα της ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, φτάνοντας να ζητάνε "μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά"».

Οπως επισήμανε, παράλληλα με τον βιασμό της ιστορικής αλήθειας και την ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού προκειμένου να «νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και στις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται», πρόκειται «για προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στις πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού και των άλλων λαών, στην ηρωική πάλη τους για να νικηθεί το τέρας του φασισμού - ναζισμού».

Ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, ο Μ. Συντυχάκης επανέλαβε ότι «καλούμε τις Ευρωκοινοβουλευτικές σας Ομάδες να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν τα ψηφίσματα, ή τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, έχοντας επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας», γιατί όπως επισημαίνεται στην επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, «ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της αυστραλιανής Γερουσίας(2021-02-26 00:00:00.0)
Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!(2019-09-28 00:00:00.0)
Η αντικομμουνιστική ΕΕ δεν μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία των λαών(2019-08-29 00:00:00.0)
Εύγλωττη σιωπή(2015-04-16 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμός και σε... λυσάρι(2010-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ