Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεδομένη η αντιλαϊκή αποστολή της ΕΚΤ

Μετά από μυστική ψηφοφορία στην Oλομέλεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Αναμένεται πλέον η έγκριση της τοποθέτησής της από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε: «Η ΕΕ, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις ανησυχούν για μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Προετοιμάζονται θωρακίζοντας το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τράπεζες, μεγάλα μονοπώλια, που την περασμένη δεκαετία έλαβαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια σαν "ενέσεις ρευστότητας", χρήματα που κόβονται από μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα των λαών της Ευρώπης.

Η πολιτική της "τραπεζικής ολοκλήρωσης", του "δημοσιονομικού χώρου", απαιτεί ξεκαθάρισμα των τραπεζών από "κόκκινα" δάνεια, παραχωρώντας τα και σε ιδιωτικά funds, εστιάζοντας στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρο-οφειλέτες σε ολόκληρη την ΕΕ που εκβιάζονται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, αντί στις τεράστιες οφειλές επιχειρηματιών.

Η ανάδειξη προέδρου της ΕΚΤ δεν είναι ζήτημα προσώπου. Η δεδομένη αντιλαϊκή αποστολή της τράπεζας της ΕΕ δεν αλλάζει. Οποιος αναλάβει, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την "ενισχυμένη εποπτεία", τα "Ευρωπαϊκά Εξάμηνα", το "Σύμφωνο Σταθερότητας", τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ τα όποια σχέδια χαλάρωσης θα αφορούν και πάλι τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι λαοί της Ευρώπης να οργανωθούν και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στο κέρδος και την εξουσία των μονοπωλίων, σε κάθε χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ