Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΝΟVARTIS»
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο

Eurokinissi

Ανακοινώθηκε και επίσημα χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η μεταβίβαση για δεύτερη φορά της δικογραφίας της υπόθεσης «Novartis», με ζητούμενο τώρα τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων πολιτικών προσώπων που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της σκευωρίας. Πρόκειται για υπόθεση που συνεχίζει να τροφοδοτεί το γαϊτανάκι των βολικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα αστικά κόμματα, καλύπτοντας συνειδητά το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι η αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου, την οποία όλοι μαζί υπηρετούν, μετατρέποντας την Υγεία του λαού σε κερδοφόρο πεδίο δράσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Η δικογραφία της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης από την περασμένη Δευτέρα. Από χτες, που έγινε η επίσημη ανακοίνωση της διαβίβασης από τον πρόεδρο της Βουλής K. Τασούλα, τα κόμματα με τη σειρά της κοινοβουλευτικής τους δύναμης προσέρχονται στο γραφείο όπου φυλάσσεται η δικογραφία για να λάβουν γνώση των όσων περιέχει ο σχετικός φάκελος.

H δικογραφία σχηματίστηκε από έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στις έρευνες για την υπόθεση «Novartis». Οπως αναφέρεται στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφεται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, διαβιβάστηκαν «χωρίς αξιολόγηση» σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών τα αντίγραφα των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων Αντ. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλου, Ευ. Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ι. Αγγελή, κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου «και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες». Αυτό δηλαδή που καλείται να διερευνηθεί στη Βουλή είναι οι καταγγελίες των τεσσάρων περί μεθοδεύσεων του Αλ. Τσίπρα και του Δ. Παπαγγελόπουλου για σκευωρία σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων.

Οσον αφορά το ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ, από τη γραπτή δήλωση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής της ομάδας, Στ. Καλαφάτη, επιβεβαιώνεται ότι αφήνει «εκτός κάδρου» τον Αλ. Τσίπρα, πράξη που σύμφωνα με τον Στ. Καλαφάτη αποτελεί «συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνο αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου». Πρόσθεσε ότι «τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών, για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη, έπραξε ανεύθυνα η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Ο ίδιος προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Απαντώντας, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολ. Γεροβασίλη, με μια μακροσκελή της δήλωση, έκανε λόγο για «φιάσκο Μητσοτάκη» ο οποίος «τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία» εναντίον του Αλ. Τσίπρα και «αν τολμά (...) ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας Εξεταστική, Προανακριτική ή ό,τι άλλο θέλει».

Από το ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του, Β. Κεγκέρογλου, δήλωσε ότι το κόμμα του συμφωνεί σε Προανακριτική Επιτροπή, επειδή «υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του κ. Παπαγγελόπουλου, κατονομαζόμενου και ως υπουργού με το ένα πόδι στη ΝΔ και το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ