Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει ΕΕ με περισσότερη καταστολή και ετοιμοπόλεμη

Το «όραμα» της ΝΔ για μια ΕΕ με μεγαλύτερη καταστολή στα σύνορα και το εσωτερικό της και με ισχυρότερο οπλοστάσιο, συγκεκριμένη στρατιωτική δομή, ώστε να προασπίσει, και με πόλεμο ακόμα, τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών επιχειρηματικών ομίλων όπου Γης, περιέγραψε ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών Μιλτ. Βαρβιτσιώτης σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «L'opinion», τιτλοφορούμενο «Η Ελλάδα επιστρέφει με όραμα για την Ευρώπη».

Γράφει χαρακτηριστικά, σκιαγραφώντας την πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να αναλάβει νέες βρώμικες αποστολές, αναζητώντας «γεωστρατηγική αναβάθμιση»: «Μετά από δέκα χρόνια κρίσης, η Ελλάδα επιστρέφει πιο ενεργά στα δρώμενα της ΕΕ, έτοιμη να διαδραματίσει ένα ρόλο πιο ενεργό και δυναμικό», π.χ. «απέναντι στην πρόκληση της ασφάλειας», όπου «η ενίσχυση των τομέων μετανάστευσης, ασύλου, εσωτερικής ασφάλειας και φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης οφείλουν να αποτελέσουν προτεραιότητα της Ενωσης». Υποστηρίζει, ενδεικτικά, ότι «η FRONTEX θα έπρεπε ήδη να διαθέτει 10.000 συνοριοφύλακες»...

Σε αντίστοιχο τόνο, επισημαίνει πως «όσον αφορά στον αμυντικό τομέα, πρέπει να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα. Καταρχάς, το πρόσθετο επιχειρησιακό κόστος που βαραίνει χώρες που διαθέτουν ίδιες δυνάμεις θα πρέπει να το επιμερίζονται όλα τα κράτη - μέλη αναλογικά προς το ΑΕΠ τους, ώστε να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες δυνατότητές μας, όπως τα Battlegroups (σ.σ. οι θεσμοθετημένοι Σχηματισμοί Μάχης της ΕΕ). Θα πρέπει επίσης να αρχίσει η διαδικασία για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων ανάπτυξης οπλικών συστημάτων της ΕΕ για τη δημιουργία μιας πραγματικά κοινής στρατιωτικής δύναμης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ