Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
SERVICE CENTER ΤΗΣ MSC
Απόλυση που εξυπηρετεί τα σχέδια για «εργασιακό κάτεργο»

Καταγγελία από την Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων

Την απόλυση εργαζόμενου από το service center της MSC καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων, απαιτώντας την ανάκλησή της.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/6 τη «λήξη της συνεργασίας» σε εργαζόμενο «που συμμετείχε στην απεργία της Πρωτομαγιάς μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο και είχε πρωτοπόρα στάση στη δουλειά του καλώντας σε οργάνωση των εργαζομένων, διεκδικώντας την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ για όλους χωρίς διακρίσεις». Η απόλυση αυτή «έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η εργοδοσία της MSC θέλει να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο, που κανένας δεν θα σηκώνει κεφάλι απέναντι στην ακόμα χειρότερη επίθεση που μας ετοιμάζει, για να μπορεί να διασφαλίσει ακόμα περισσότερα κέρδη», σημειώνει.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη απόλυση και άλλες στο παρελθόν «γκρεμίζουν όσα διαφημίζουν η εργοδοσία και τα στελέχη της για τις "αξίες της εταιρείας", για τις άριστες εργασιακές σχέσεις και τις ίσες ευκαιρίες για όλους», αφού «στερούν το δικαίωμα στη δουλειά σε όποιον εργαζόμενο αντιστέκεται» και διεκδικεί τα δικαιώματά του. Προσθέτει ακόμα πως η εταιρεία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους περί δοκιμαστικής περιόδου, «ώστε να μη δικαιούνται οι εργαζόμενοι ούτε την ελάχιστη αποζημίωση, αφού ο συνάδελφος απολύεται τρεις μόλις μέρες πριν συμπληρώσει ένα χρόνο εργασίας».

«Φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για ''έλλειψη ενδιαφέροντος για τη δουλειά'', όταν εδώ και τρεις μήνες οι υπερωρίες είναι ο κανόνας και η εντατικοποίηση "χτυπάει κόκκινο", αλλά το μόνο που εισπράττουν οι εργαζόμενοι είναι παρατηρήσεις και απειλές! Μιλάνε για τις "αξίες της εταιρείας" αυτοί που πριν λίγες μέρες, σε αντάλλαγμα για την καλοκαιρινή άδεια που δικαιούμαστε, ζήτησαν προφορική εγγύηση από όλους τους εργαζόμενους για υπερωρίες δύο και τριών ωρών όταν μας ζητηθεί μέσα στο καλοκαίρι», σχολιάζει η Επιτροπή.

«Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε την τρομοκρατία, την εξύβριση, τις προσβολές, που φτάνουν μέχρι και τις απολύσεις, για ένα μισθό των 580 ευρώ», τονίζει η Επιτροπή και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, με πρώτο κατώτερο μισθό 1.074,70 ευρώ. Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ. Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Τήρηση του ωραρίου και των διαλειμμάτων. Χώροι υγιεινής και διαλείμματος. Κατάργηση της δοκιμαστικής περιόδου των 12 μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ