Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MELLON CONTACT SERVICES»
Με ένταση του αγώνα απαντάνε στην επίθεση της εργοδοσίας

Με νέα στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) σήμερα Τρίτη συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους οι εργαζόμενοι στη «Mellon Contact Services», διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Η σημερινή στάση είναι συνέχεια των πρόσφατων απεργιών και στάσεων εργασίας, ενώ η Γενική Συνέλευσή τους έχει ήδη κηρύξει και νέα στάση εργασίας μεθαύριο Πέμπτη.

Η αξιοθαύμαστη αγωνιστική αντοχή των εργαζομένων και του σωματείου τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση την εργοδοσία. Αυτό δείχνει η νέα επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να κάνουν Γενική Συνέλευση «εδώ και τώρα» για να αποδεχθούν τα ψίχουλα που τους πετά με το ισχύον καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο η σύμβαση καλύπτει λιγότερους από τους μισούς εργαζόμενους.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, εκπρόσωπος της εργοδοσίας απείλησε τους εργαζόμενους «ότι έχουμε περιθώριο 2 ώρες να υπογράψουμε Σύμβαση με μία από τις προτάσεις της εργοδοσίας, διαφορετικά τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει Σύμβαση (...). Κάνουν πως ξεχνάνε την τρίμηνη υποχρεωτική μετενέργεια της Σύμβασης για να πιάσουν τόπο οι απειλές και οι εκβιασμοί τους, επειδή ακριβώς ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η εταιρεία να κάνει πίσω. Να θυμίσουμε ότι οι προτάσεις της εργοδοσίας δεν ικανοποιούν κανένα αίτημα των εργαζομένων.

(...) Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι προϊστάμενοι και τα τσιράκια της. Οι οποίοι επιτέθηκαν στους εργαζόμενους και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου με εκβιασμούς, με χαρακτηρισμούς, ειρωνείες και χειρονομίες. Τόλμησαν ακόμα να σηκώσουν χέρι και να σπρώξουν μέλος του ΔΣ του Σωματείου. Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει ο πανικός τους!

(...) Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων ενωμένοι σαν μια γροθιά, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επί τρεις βδομάδες τώρα δίνουν έναν μεγάλο και αξιοπρεπή αγώνα για τα αυτονόητα δικαιώματά τους (...).

Τους αηδιάζει που οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ποιον έχουν απέναντί τους και ποιον στο πλάι τους και για αυτό εκτόξευσαν "λάσπη" στο Σωματείο, προσπαθώντας μάταια να στρέψουν τους εργαζόμενους απέναντι στο ΔΣ, υποτιμώντας τη νοημοσύνη δεκάδων συναδέλφων που συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις και στις αποφάσεις που παίρναμε συλλογικά. Μήπως θυμούνται να μας πουν από πόσους συναδέλφους άκουσαν την Παρασκευή τις λέξεις "ντροπή" και "ξεφτίλα";».

Επίσης, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας στα γραφεία της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν «τις απαράδεκτες πράξεις απόγνωσης και πανικού στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία την Παρασκευή. Με αυτόν τον τρόπο μας βρίσκει άλλη μια φορά απέναντί της, παλεύοντας στο πλευρό του Σωματείου μας και των εργαζομένων στην Αθήνα, ενωμένοι όπως τόσο καιρό, για τα δίκαια αιτήματά μας. (...) Κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματά μας και απειλούν ότι θα χάσουμε τη Συλλογική Σύμβαση, αλλά ξεχνάνε ότι εμείς εδώ είμαστε με ατομικές συμβάσεις και οι περισσότεροι συνάδελφοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αμείβονται με 550 ευρώ. Για ποια σύμβαση μιλάνε; Ακόμα και η πρόταση της Διοίκησης αφορά 10 ευρώ κουπόνια που δεν είναι μέρος της σύμβασης.

(...) Εκφράζουμε ιδιαίτερα τη συμπαράστασή μας στα μέλη του ΔΣ του Σωματείου που είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων και γι' αυτό δέχτηκαν την επίθεση της εργοδοσίας και των εκπροσώπων της στην παραγωγή. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί σαν μια γροθιά».

Απεργία στην «PD Solutions» για την υπογραφή ΣΣΕ

Στο μεταξύ, σε απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους, οι εργαζόμενοι της PDS («PD Solutions» - θυγατρική της Πειραιώς), καθώς η εργοδοσία απορρίπτει το αίτημά τους «για υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται με καθεστώς «ενοικίασης» από τις εταιρείες «Mellon» και «Teleperformance».

Τα αιτήματα που προβάλλουν το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής και η Σωματειακή Επιτροπή του στην PDS είναι τα εξής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εξω τα δουλεμπορικά από την PDS. Αμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό. Να αυξηθεί ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε δύο ώρες εργασίας. Πρόγραμμα που να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS. Καμία μητέρα να μην εργάζεται Σαββατοκύριακο κ.ά.

Απεργιακή κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν από χτες, απαιτώντας την υπογραφή ΣΣΕ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ ΑΕ, έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Εγνατία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org