Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ
Στηρίζει «με τα μπούνια» τα επαγγελματικά ταμεία

Σε πανηγυρικό κλίμα... «άριστης συνεργασίας», αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Ράνια Σβίγκου, επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη το επαγγελματικό ταμείο ΤΑΥΦΕ.

Τα... πανηγύρια του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν ένα από τα επαγγελματικά ταμεία, στο οποίο όπως προβλέπει η νομοθεσία, εφαρμόζεται ήδη το λεγόμενο κεφαλαιοποιητικό σύστημα, το οποίο κατά τ' άλλα αναθεματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια και στην ψεύτικη αντιπαράθεση που έχει σηκώσει με τη ΝΔ, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύει για τους συνταξιούχους η γενίκευση της εν λόγω πρακτικής.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου του ίδιου του ΤΑΥΦΕ για την επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια βουλευτής «δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τη δημιουργία του Ταμείου και γενικότερα αυτές τις πρωτοβουλίες και στα 4 χρόνια λειτουργίας του είχε μια άριστη συνεργασία με τη διοίκησή του». Επιπλέον, «υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διευκολύνει τέτοιες προσπάθειες των ίδιων των ασφαλισμένων», δηλαδή τις προσπάθειες για εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταμείων, όπως ακριβώς προβλέπει και το αντιδραστικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΥΦΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Δεν μας εκπλήσσει ούτε η επίσκεψη ούτε το "ευχάριστο" κλίμα που υπήρχε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης του επαγγελματικού ΤΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ. Ούτε μας εκπλήσσουν τα περί "άριστης συνεργασίας" και "διευκόλυνσης τέτοιων προσπαθειών" από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό στον κλάδο ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με αυτές του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν το επικουρικό ταμείο σε επαγγελματικό, παρά τις αντίθετες αποφάσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων του κλάδου, υλοποιώντας κατά γράμμα τη μνημονιακή αντιασφαλιστική νομοθεσία.

Είναι επίσης γνωστές οι συνέπειες για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αφού οι παροχές καταργήθηκαν πλήρως, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 80% και το εφάπαξ κατά 64%.

Το "ασφαλιστικό μοντέλο του Πινοσέτ" που ξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζεται και στηρίζεται και από την κυβέρνησή του και μάλιστα το δηλώνει ευθαρσώς η εκπρόσωπός του, η κ. Ράνια Σβίγκου.

Η επίσκεψη αυτή μας δίνει την ευκαιρία, για μια ακόμα φορά, να καταλάβουμε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κλάδου τι μας επιφυλάσσουν όλοι τους (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ) μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019, μπροστά στην κοινή στρατηγική τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org