Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, στις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην εργολαβική εταιρεία «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ», που δραστηριοποιείται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Την περασμένη Παρασκευή, για τον ίδιο λόγο οι εργαζόμενοι είχαν κάνει κατάληψη των γραφείων της εργολαβικής εταιρείας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, μπροστάρης στον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων, επισημαίνει ότι τα δεδουλευμένα που οφείλονται είναι εξόφληση Μάη, προκαταβολή και εξόφληση Ιούνη, επιδόματα κανονικών αδειών και καύσιμα.

«Ολα αυτά τα χρόνια», σημειώνει το Συνδικάτο, «η "ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ" στη ΛΑΡΚΟ έχει κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ κεφάλαιο. Αναμένουμε από τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να τηρήσει αυτά που είχε πει στο Συνδικάτο μας, σε συνάντηση τη Μεγάλη Πέμπτη: "Αν καθυστερήσει πληρωμή εργολάβος θα τον διώξω και θα ενσωματώσω όλους τους εργαζόμενους στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου". (...) Διεκδικούμε: Tην καταβολή των δεδουλευμένων (...). Ενσωμάτωση των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ