Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι συμβασιούχοι σε παιδικούς σταθμούς του Μετσόβου

Την απαράδεκτη πρακτική της δημοτικής αρχής του Μετσόβου, που αφήνει απλήρωτους για μήνες τους συμβασιούχους που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς της κοινωφελούς επιχείρησης μέσω ΕΣΠΑ, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων.

«Δεν παραγνωρίζουμε ότι η υποχρηματοδότηση των δήμων είναι γενικευμένο φαινόμενο», σημειώνει ο Σύλλογος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, «δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, ούτε και την ομηρία των χιλιάδων συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς».

Επισημαίνει, παράλληλα, όμως, ότι με τα πενιχρά οικονομικά, «η δημοτική αρχή Μετσόβου επιλέγει να επιχορηγεί γιορτές κοτόπουλου και προβατίνας και να αφήνει τους συμβασιούχους στους παιδικούς απλήρωτους, να μην φροντίζει καν να είναι συνεπής απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία».

Εκτός από τις συστηματικές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας, οι εργαζόμενοι, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αντιμετωπίζουν τον εκβιασμό της δημοτικής αρχής πως θα προχωρήσει σε κλείσιμο των δομών.

Ο Σύλλογος καλεί τα νέα ζευγάρια του Μετσόβου «να βγάλουν συμπεράσματα από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή κάνει λόγο για κλείσιμο των δομών, αφού πρώτα εξασφάλισε την επανεκλογή της για μια ακόμα θητεία», ενώ τονίζει την ανάγκη που υπάρχει για επιπλέον δομές και βρεφικά τμήματα προκειμένου να μη «στοιβάζονται σε ένα τμήμα 20 και πλέον βρέφη».

Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικεί: Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου ώστε να επιχορηγήσει την κοινωφελή επιχείρηση. Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση της τακτικής πληρωμής των εργαζομένων. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και προσλήψεις επιπλέον προσωπικού. Δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων. Τήρηση των αναλογιών παιδιών - παιδαγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ