Τρίτη 2 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
Με μία και μοναδική παιδίατρο εδώ και 7 μήνες!

Από μία και μόνη παιδίατρο καλύπτονται εδώ και επτά μήνες τα επείγοντα και τακτικά περιστατικά της Παιδιατρικής και Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Ακόμα δε και αυτή η μοναδική παιδίατρος έχει μετακινηθεί από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), όπου είναι η οργανική της θέση, με αποτέλεσμα τα παιδιά που προσέρχονται στο Κέντρο να αφήνονται στην τύχη τους.

Το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά του νησιού, οι γονείς τους, καθώς και η ίδια η παιδίατρος, αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, σε περίπτωση απουσίας της παιδιάτρου με αναρρωτική άδεια ή με ρεπό, γονείς νεογέννητων μπαίνουν στη διαδικασία να βρουν ιδιώτη γιατρό και σε πολλές περιπτώσεις να τον πληρώσουν οι ίδιοι, προκειμένου για παράδειγμα να παραστεί στη γέννηση του παιδιού τους και για την πρώτη ιατρική εξέταση.

«Υστερα από ενάμιση χρόνο που οφείλει η υπηρεσία κανονική άδεια στην συγκεκριμένη παιδίατρο, της χορήγησε λίγες μέρες ανάπαυσης (ρεπό), ενώ την επόμενη μέρα την ανακάλεσε γραπτώς με δικαστικό επιμελητή και της ζητάει παράλληλα να αιτιολογήσει την απουσία της», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων και καταγγέλλει: «Η διοίκηση του νοσοκομείου συστηματικά ασκεί κατάχρηση εξουσίας και έχει καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει ακόμα απομείνει, ενώ οι χειρισμοί της, η άσκηση πιέσεων σε άλλες ιατρικές ειδικότητες για κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η διοίκηση του νοσοκομείου αρκείται στο να πηγαινοέρχεται στα γραφεία των εισαγγελικών αρχών, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τα νώτα της».

«Κινδυνολογία» και «παραπληροφόρηση» ανακαλύπτει η διοίκηση του νοσοκομείου

Από τη μεριά της η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, χωρίς να δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στα όσα καταγγέλλονται, κατηγόρησε τον Σύλλογο Εργαζομένων για... «συστηματική, καταχρηστική και αυθαίρετη κινδυνολογία και παραπληροφόρηση»!

Ο Σύλλογος από την πλευρά του δίνει την απάντησή του αναδεικνύοντας συνολικότερα τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου από την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στην Παιδιατρική κλινική, στο Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, στην ειδικότητα του ΩΡΛ, που δεν υπάρχει, αλλά και σε μια σειρά από άλλες ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες και δεν υπάρχουν σήμερα στο νοσοκομείο μας. Ενας τραυματιοφορέας καλύπτει τη νύχτα όλο το νοσοκομείο. Στο Ακτινολογικό τμήμα υπάρχει μόνο ένα άτομο στην πρωινή βάρδια που καλείται να εξυπηρετήσει τα επείγοντα περιστατικά, τα ραντεβού, τις κλινικές και τα χειρουργεία του νοσοκομείου, κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και για τους ασθενείς».

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον σαμιακό λαό να βγάλουν συμπεράσματα, να διεκδικήσουν την πλήρη στελέχωση της Παιδιατρικής κλινικής και όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως και να επιστρέψει η παιδίατρος στο ΚΕΦΙΑΠ, όπου είναι απαραίτητη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ