Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
«Μπαλαντέρ» της επόμενης κυβέρνησης

Ψήφο στο ΚΙΝΑΛ για «ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα», «εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας», ζήτησε, και χτες, η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας ξανά το ρόλο που θέλει να παίξει το κόμμα της, ως στήριγμα και της επόμενης κυβέρνησης, σε κομβικά για τους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους ζητήματα.

Μια μόλις μέρα απ' όταν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει και «ψήφο ανοχής» σε μια κυβέρνηση ΝΔ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλουμε θετικά και ουσιαστικά».

Αλλωστε, έβαλε ως «πρώτη μέριμνα» του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, την «ανάκαμψη των επενδύσεων», διαβεβαιώνοντας π.χ. ότι με βάση το πρόγραμμά της, «ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%», «για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150» και άλλα μέτρα που αφορούν άμεσα το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ