Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των λαϊκών συμφερόντων

Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στη Μάνδρα περιόδευσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος

«Το βασικό κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη οι εργαζόμενοι είναι το πόσο ισχυροί θα βγουν οι ίδιοι την επόμενη μέρα των εκλογών. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να αντιπαλέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς όποιας κυβέρνησης κι αν προκύψει».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας προχτές στους εργαζόμενους του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στην Μάνδρα Αττικής, εκεί όπου κάθε μέρα περνά με την αγωνία για πόσο ακόμη καιρό το εργοστάσιο θα λειτουργεί και το προσωπικό του θα συνεχίσει να έχει δουλειά. Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στον Κ. Παπαδάκη, το εργοστάσιο έχει μείνει στην πραγματικότητα δίχως αντικείμενο, ενώ στο παρελθόν είχε μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα, καθώς μεταξύ άλλων εμπλεκόταν στη συμπαραγωγή τμημάτων των πυραύλων «Πάτριοτ», δεξαμενών καυσίμων σε αεροσκάφη τύπου «F-16» κ.ά.

Μέσα στη διαρκή συρρίκνωση της δραστηριότητάς του, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, ήρθαν και οι πλημμύρες στη Μάνδρα, που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στις υποδομές του εργοστασίου και τον μηχανολογικό του εξοπλισμό. Με σκληρή δουλειά των εργαζομένων οι βασικές δομές του εργοστασίου επανήλθαν και μπορούν να λειτουργήσουν, ωστόσο ακόμη βρίσκονται στο «περίμενε» για το αν τελικά θα γίνει ανάληψη κάποιου έργου.

Αυτό που παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα έγκλημα διαρκείας και το κύριο που θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτήν τη στιγμή είναι να αποτραπεί το κλείσιμο, είπε ο Κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι ο διαρκής μαρασμός της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη στρατηγική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εναποθέτουν την άμυνα της χώρας στους «συμμάχους» των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη ότι όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η ΕΕ δεν θέλει αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα, εκτός ίσως από μια μικρή, απαξιωμένη, με ελάχιστη παραγωγική δραστηριότητα. Εμείς υποστηρίζουμε και καλούμε τον λαό να παλέψει μαζί μας για τη σύσταση μιας ενιαίας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, που ωστόσο για να επιτευχθεί, προϋποθέτει σύγκρουση με ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η μέχρι σήμερα πορεία των ΕΑΣ, συνέχισε, δείχνει ότι μεθοδικά και βάσει σχεδίου πάνε να τελειώσουν οριστικά με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία που θα μπορούσε να έχει αποφασιστικό ρόλο στην αμυντική μας θωράκιση.

Τέλος, ο Κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η πολιτική συρρίκνωσης και μαρασμού των ΕΑΣ θα συνεχιστεί και γι' αυτό έχει σημασία, όπως και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή του λαού, να υπάρχει ένα ισχυρό ΚΚΕ. Η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους και η θέση στην οποία θα βρεθούν, δεν θα κριθεί από τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αλλά από το πόσο ισχυρός θα είναι ο ίδιος ο λαός. Και για να είναι πιο ισχυρός ο λαός, πρέπει τώρα να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ για να υπάρχουν περισσότερες εφεδρείες ετοιμοπόλεμες στο πλευρό του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν τον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση και τις απολύσεις(2013-07-10 00:00:00.0)
Καταστρέφουν τους εργαζόμενους(2013-06-12 00:00:00.0)
Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στα ΕΑΣ(2012-10-30 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της διοίκησης(2011-07-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας(2010-12-22 00:00:00.0)
Συνειδητή απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας(2010-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ