Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σίγουρη επιλογή μόνο το ΚΚΕ!

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας, πάνω στο έδαφος του κοινού «κυβερνητικού» προγράμματος που αποκάλυψε η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και τους ματωμένους δημοσιονομικούς στόχους, στους οποίους δεσμεύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.

Στα ψευτοδιλήμματα της ΝΔ, ότι χωρίς αυτοδυναμία τον Ιούλη η χώρα κινδυνεύει να μπλεχτεί σε περιπέτειες και να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική τον Δεκαπενταύγουστο, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει τώρα ότι θα προσφέρει «στήριξη ανοχής» σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας της ΝΔ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι στις 8 Ιούλη θα υπάρχει οπωσδήποτε κυβέρνηση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλειαν επίσης το προηγούμενο διάστημα τη στήριξη και σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν προέκυπτε τέτοιο ενδεχόμενο από τις εκλογές.

Είναι φανερό ότι όλα τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν κορόνα στο κεφάλι τους την καπιταλιστική ανάπτυξη, δίνουν εγγυήσεις για τη μετεκλογική «σταθερότητα», ώστε από την επόμενη κιόλας μέρα το αντιλαϊκό πρόγραμμα να συνεχιστεί αδιασάλευτο.

Το γεγονός, εξάλλου, ότι το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να δηλώσει «παρόν» στη στήριξη μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ επιβεβαιώνει το ρόλο του ως «μπαλαντέρ» στο διπολισμό, την ίδια μάλιστα στιγμή που τα μισά στελέχη του αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άραγε περίεργο ότι σε ένα κόμμα συστεγάζονται στελέχη που με την ίδια ευκολία θα πήγαιναν με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ; Καθόλου περίεργο, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα, το σχέδιο της επόμενης μέρας είναι ένα. Αυτό υπηρέτησαν πιστά και όταν συγκυβέρνησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2011-2015. Αυτό υπηρέτησαν όταν στήριξαν μαζί το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα θα κατατεθεί σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και γιατί το ΠΑΣΟΚ στηρίζει βασικές αντιλαϊκές επιλογές, αλλά πολύ περισσότερο γιατί είναι διαθέσιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ, και στο μέλλον γιατί όχι μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ...για το «καλό πάντα της χώρας»!

Οσοι εργαζόμενοι και άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων, όσοι έχουν δεσμούς με το λαϊκό κίνημα, παίρνουν μέρος στους αγώνες και επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά.

Η ψήφος τους θα γίνει με κάθε τρόπο ψήφος εμπιστοσύνης στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, ψήφος εμπιστοσύνης σε νέους αντιλαϊκούς συσχετισμούς στη Βουλή και ψήφος εμπιστοσύνης σε μελλοντικές αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ακόμα και μεγάλων συνασπισμών όταν αυτό χρειαστεί. Είναι καθαρό πως για αυτόν τον κόσμο διέξοδος δεν είναι να ψηφίσουν απευθείας ΝΔ, ούτε βεβαίως να ξαναδώσουν με βαριά καρδιά συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιλαϊκή του πορεία όλα αυτά τα πέντε χρόνια.

Διέξοδος για όλους αυτούς τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους είναι η στήριξη του ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος για την οποία δεν θα μετανιώσουν, δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να εκφράσει την πραγματική αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει μνημόνια. Ενα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την οργάνωση της αντεπίθεσης, για τα συμφέροντα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ