Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ψηλά το ΚΚΕ για να πάρουν «φωτιά» οι αγώνες

Σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε ο Λεωνίδας Στολτίδης

Στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Ευθυμιάδης» στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, στον ΟΤΕ στο Φοίνικα και στην εταιρεία υπηρεσιών ανοιχτής τεχνολογίας OTS μετέφερε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης.

Τους κάλεσε να μη δώσουν «αέρα στα πανιά» ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι έχουν συμφωνήσει για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση. «Προϋπόθεση της ανάπτυξης που τάζουν είναι να μειώσουν τη φορολογία για το κεφάλαιο, να τους απαλλάξουν από την υποχρέωση να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα μνημόνια που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, νέα βάρη την επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, γιατί αυτά που θα μοιράσουν απλόχερα στο κεφάλαιο, θα βγουν από τις τσέπες του λαού».

Προέτρεψε να μην παραμυθιαστούν για άλλη μια φορά πως τάχα δήθεν όσα προνόμια δίνονται στο κεφάλαιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δίνονται για να ανοίξει κάποια θέση εργασίας. «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι και αν ξεκοκάλισαν, το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψουν απίστευτο πλούτο στις τσέπες τους και να μην επιστρέψουν τίποτα ούτε σε θέσεις εργασίας, ούτε σε μισθούς. Αντίθετα, απολύουν μαζικά παλιούς και φέρνουν καινούργιους με ελαστικές μορφές εργασίας».

Απευθυνόμενος ειδικά στους εργαζόμενους στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, σημείωσε ότι «η παραγωγικότητα της εργασίας σε κλάδους της βιομηχανίας, σε συνάρτηση με την Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, έχει δείξει πού πάνε τα πράγματα. Από τη μία μεριά έχει εκτοξεύσει τις δυνατότητες της παραγωγής, έχει εκτοξεύσει τα κέρδη και ενώ "η πίτα ξεχείλισε και έχει βγει έξω από το ταψί", δεν έφερε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, ούτε καλύτερους μισθούς, ούτε λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που υπόσχονται».

Ξεκαθάρισε ότι μόνο το ΚΚΕ αποτελεί το πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων. «Κανένας άλλος δεν θα οργανώσει και θα δώσει μάχες είτε για τις συντάξεις, είτε για τους πλειστηριασμούς, είτε για τις ΣΣΕ, τα εργασιακά δικαιώματα και την πρόσβαση στην Κοινωνική Πρόνοια». Και κάλεσε με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στους αγώνες τους. «Ψηλά το ΚΚΕ για να πάρουν και οι αγώνες "φωτιά" και για να τρέχουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του να πάρουν "αντίμετρα" για να καλμάρουν τον κόσμο, το λαό μας», είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες της, προσφέρει ευκαιρίες για μόρφωση και δουλειά ιδιαίτερα στους νέους. Το ΚΚΕ δεν το αναγνωρίζει αυτό;(2019-04-09 00:00:00.0)
Για την «ανταγωνιστικότητα»(2012-04-03 00:00:00.0)
«Σκλαβοπάζαρο» στον «Ευαγγελισμό»(2011-09-10 00:00:00.0)
G7: Ενας νέος τεχνολογικός εφιάλτης(2001-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ