Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, δουλειά με δικαιώματα, διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Κριτήριο ψήφου για όλους τους εργαζόμενους να αποτελέσει το πώς θα δώσουν από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στην επίθεση εργοδοσίας - κυβερνήσεων

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, με συγκεντρώσεις εργαζομένων και σωματείων από διάφορους κλάδους, ενώ αγωνιστικές πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε μια σειρά ακόμα πόλεων όλη την περασμένη βδομάδα.

Μέσα σε μία μέρα, την Πέμπτη, έξω από το υπουργείο βρέθηκαν οι απεργοί της εταιρείας «Mellon», εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Frigoglass» στην Αχαΐα, καθώς και μεταλλωρύχοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης. Δύο μέρες πριν, την Τρίτη, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία, στο πλαίσια της 24ωρης απεργίας τους.

Παράλληλα, μέσα στη βδομάδα συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ, πραγματοποιήθηκε απεργία στην Εθνική Τράπεζα, ενώ προετοιμάζονται αγωνιστικές παρεμβάσεις στη «First Data» και η κλαδική απεργία των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό σε Αττική και Κέρκυρα, στις 19 Ιούνη.

Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις και δουλειά με δικαιώματα και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών για όλους τους εργαζόμενους, ο αγώνας ενάντια στα σχέδια επιχειρηματικών ομίλων για «λουκέτα» και στην απειλή της ανεργίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, Σωματεία και Ομοσπονδίες από μια σειρά κλάδων, κομμουνιστές συνδικαλιστές, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους, όπως και την ανάγκη συντονισμένου αγώνα απέναντι στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας, η οποία εντείνεται, πατώντας στο αντεργατικό οπλοστάσιο που της διασφαλίζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η πείρα από τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων και τις αιτίες που τα γεννούν, από τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και μετά τις 7 Ιούλη, αναδεικνύει την ανάγκη στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές βασικό κριτήριο ψήφου για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να αποτελέσει το πώς θα δώσουν από καλύτερες θέσεις αυτήν τη μάχη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της. Να γίνει πλατιά κτήμα των εργαζομένων ότι ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από το «μαύρισμα» των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλων των συνοδηγών του αντεργατικού μνημονιακού οδοστρωτήρα, με παράλληλη αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, της δύναμης που καταθέτει κάθε ψήφο στην ενίσχυση της πάλης και στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ