Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία την Τετάρτη στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Στην Αττική και στην Κέρκυρα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 19/6 οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό σε Αττική και Κέρκυρα, με αποφάσεις των κλαδικών τους σωματείων.

Με την απεργιακή κινητοποίηση, για την προετοιμασία της οποίας προηγήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, εργαζόμενοι και σωματεία φέρνουν στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση, η δουλειά χωρίς ρεπό. Απαντούν στην επίθεση της εργοδοσίας, που εντείνεται με νέες προκλητικές αξιώσεις, πάνω στο έδαφος του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 12).

Η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας θα γίνει στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Την ίδια μέρα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και στην εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με "σπαστά" ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και "δουλεμπορικά" παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο της Αττικής. «Οσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δύο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ