Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019 - αριθ. φύλλου: 13274

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ
Στρατηγικές συγκλίσεις στο «μετεκλογικό πρόγραμμα» του κεφαλαίου

Τις δεσμεύσεις της «επόμενης μέρας» παρουσίασαν ο πρόεδρος της ΝΔ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


ΣΕΛ.  9
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Να παρθούν τώρα μέτρα για όλα τα νήπια της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής

Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην υποχρηματοδότηση, στις ελλείψεις και τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση


ΣΕΛ.  11

Κανείς εφησυχασμός! Οι επικίνδυνες εξελίξεις έχουν σφραγίδα ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στους σφοδρούς ανταγωνισμούς και στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά τροφοδοτεί την προκλητικότητα της «συμμάχου» Τουρκίας και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, ο κίνδυνος ανάφλεξης γενικότερα έχουν τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δηλαδή όλων αυτών που υπονομεύουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.

ΣΕΛ.  4   -   6

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κριτήριο οι επικίνδυνες εξελίξεις

Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και τον εγκλωβισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

Οι εξελίξεις αυτές, η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας που ναρκοθετεί τα συμφέροντα του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Χρειάζεται επομένως επιφυλακή και αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφησυχασμού.

Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει να αναδεικνύει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ως «εγγύηση» για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, καλλιεργώντας εφησυχασμό για τον επικίνδυνο ρόλο τους.

Προσπαθεί, ταυτόχρονα, προκλητικά να δικαιώσει τη δική της πολιτική εμπλοκής στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την οποία στηρίζει και δεσμεύεται να συνεχίσει η ΝΔ.

Τι κρύβει συνειδητά;

Οτι η Ελλάδα γίνεται αιχμή του δόρατος στην παρελκυστική τακτική ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, με στόχο να τη διατηρήσουν στο δυτικό στρατόπεδο και να φρενάρουν τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Οτι διαχρονικά οι ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» προωθούν σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, με κριτήριο τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων στην Ανατ. Μεσόγειο, με συμμετοχή των μονοπωλίων τους.

Οτι οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΝΑΤΟ, που το θεωρεί «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο», νομιμοποιώντας τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Οτι η ίδια η κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει «συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο και στρώνει το έδαφος για μελλοντική συνδιαχείριση του Αιγαίου, προωθώντας τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, για λογαριασμό της αστικής τάξης και όχι του λαού.

Τη βδομάδα που έρχεται, μάλιστα, ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο νέο γύρο της διαπραγμάτευσης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που γίνεται κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και αποτελεί προκάλυμμα για συνολικότερες διευθετήσεις στην περιοχή, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» ενεργειακά και άλλα σχέδια.

Η ΝΔ από κοντά έχει δώσει εγγυήσεις στον αμερικανοΝΑΤΟικό παράγοντα ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.

Ο λαός έχει πείρα για να δει τι μας έφερε έως εδώ, τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους.

Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

Χρειάζεται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, που περνάει μέσα και από την κάλπη της 7ης Ιούλη.

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα, ο λαός μπορεί να δώσει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας στον τουρκικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, δύναμη ο λαός μας
  • Από τη Θήβα, όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό Βοιωτίας, όπου θα είναι και ο ίδιο υποψήφιος βουλευτής
  • Θερμό κλίμα και στην περιοδεία στη Μαλεσίνα το απόγευμα της ίδιας μέρας

ΣΕΛ.  15


ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων στην Αττική και αλλού

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα δράσης για την επίθεση στη λαϊκή κατοικία

ΣΕΛ.  8
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Βαθαίνει η δέσμευση στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό

ΣΕΛ.  7
Σήμερα η δίκη των αγωνιστών φοιτητών για την κινητοποίηση στο Αγαλμα Τρούμαν

Σε συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στα Δικαστήρια της πρ. Σχολής Ευελπίδων καλούν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι


ΣΕΛ.  3
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο η συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο Πάρκο ΦΙΞ

ΣΕΛ.  13


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org