ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ισχυρό ΚΚΕ για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, δύναμη ο λαός μας

Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα περιόδευσε το περασμένο Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα περιόδευσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το περασμένο Σάββατο 15 Ιούνη. Πρώτος σταθμός ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το οποίο ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε ο πρωί του Σαββάτου, όπου οι εργαζόμενοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Εκεί ξεναγήθηκε στο χώρο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αλεξάνδρα Χαραμή. Είδε τα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο χώρο, τα οποία ξεκινούν από την Παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η ξενάγηση στο Μουσείο της Θήβας ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού και τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση. Ειδικότερα, αυτήν τη στιγμή εργάζονται συνολικά 12 φύλακες (πέντε μόνιμοι και επτά συμβασιούχοι) με εξαντλητικό ωράριο ενώ οι ανάγκες είναι για τουλάχιστον ακόμα 20 άτομα. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το επιστημονικό προσωπικό, αυτήν τη στιγμή στη Βοιωτία απασχολούνται μόλις πέντε αρχαιολόγοι που καλούνται να καλύψουν από ανάγκες για ανασκαφές μέχρι και τη συντήρηση αρχαιοτήτων. Παρά το γεγονός πως κατά καιρούς υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις, όπως τόνισε η Αλεξάνδρα Χαραμή, χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε αυτό να εξειδικευτεί.

Με τους υποψηφίους του Κόμματος και άλλα στελέχη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θήβα
Με τους υποψηφίους του Κόμματος και άλλα στελέχη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θήβα
Από την άλλη, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως για το 2017 πιστώθηκε το ποσό των 180.000 ευρώ, που είναι ελάχιστο για τις ανάγκες της Εφορείας, ενώ η κρατική επιχορήγηση για το 2018 δεν έχει δοθεί ακόμα.

Τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων του μουσείου να παρουσιάσουν μπροστά στα μάτια του επισκέπτη με τον πιο «ζωντανό» τρόπο το ταξίδι στην Ιστορία, αλλά και την έλλειψη χρηματοδότησης σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας με το σημείωμα που έγραψε στο «βιβλίο επισκεπτών»: «Καταπληκτικό ταξίδι στην Ιστορία της Βοιωτίας στην Ιστορία της Ελλάδας. Μεγαλείο πολιτισμού, σκέψης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην προσπάθεια των εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων. Γι' αυτό απαιτείται πιο γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές», ανέγραψε χαρακτηριστικά.

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Θήβας

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Στη διάρκεια δήλωσής του εκεί, χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της 7ης Ιούλη καθώς, όπως είπε, «στην ουσία κρίνεται αν ο λαός μας θα μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, με το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην περάσουν, να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα, νέα φορολογία, νέα λιτότητα, νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες στην Υγεία, στην Παιδεία, σε μια σειρά τομείς, τα οποία βέβαια προβλέπονται σε αυτήν τη μεταμνημονιακή εποχή από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή επίσης και την ψήφο των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, που μαζί με τα προηγούμενα είναι σε ισχύ.

Ζεστή η υποδοχή σε Θήβα...
Ζεστή η υποδοχή σε Θήβα...
Αρα, λοιπόν, για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ενα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει και βεβαίως έτσι μόνο θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, δύναμη ο λαός μας».

Ο λαός του νομού να πετάξει από την τρίτη θέση τη Χρυσή Αυγή, να αποδώσει την έδρα στο ΚΚΕ

«Εχω την ευκαιρία σήμερα να ανακοινώσω το ψηφοδέλτιο μάχης, το ψηφοδέλτιο νίκης του ΚΚΕ στη Βοιωτία. Γιατί ιδιαίτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη. Κρίνεται δηλαδή αν ο λαός της Βοιωτίας θα αποδώσει την έδρα του νομού εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στο ΚΚΕ. Και βεβαίως να πετάξει από την 3η θέση τη Χρυσή Αυγή και να μην τη σκορπίσει σε άλλα κόμματα μιας χρήσης, που ακολουθούν επίσης αντιλαϊκές πολιτικές που βασανίζουν και το λαό της Βοιωτίας, όπως και ολάκερο τον ελληνικό λαό. Αυτήν, λοιπόν, τη δύναμη ζητάμε να μας δώσετε», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Συμπλήρωσε πως «είναι ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, ανανεωμένο και βεβαίως με προσωπικότητες, με ανθρώπους που ξέρουν όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας αλλά βρίσκονται κάθε μέρα, όλο το χρόνο, όλα τα χρόνια μπροστά σε αυτές τις μάχες, μέσα από τα σωματεία, από τους συλλόγους, από την Τοπική Διοίκηση, από μια σειρά φορείς του λαϊκού μας κινήματος και βεβαίως από τους θεσμούς που καλούνται να υπηρετήσουν για το λαϊκό συμφέρον».


Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους στο νομό Βοιωτίας με αλφαβητική σειρά.

«Είναι ο γνωστός γιατρός από τη Λιβαδειά, ο Πέτρος Αρκουμάνης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, είναι δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς, είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΣΥΝ και του Παραρτήματός του στη Βοιωτία.

Είναι η Μαρία Δανασή - Διαμαντάρη, η οποία σήμερα ζει και εργάζεται στο Δήλεσι. Εχει δουλέψει σε πάρα πολλές δουλειές, είναι μαχήτρια της ζωής στον αγώνα και βέβαια ανήκει στην Ομάδα της ΟΓΕ στην Τανάγρα.

Είναι η Νατάσα Τάτση, η οποία ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Είναι ο Αντώνης Τουλουμάκος, δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στη Θήβα. Είναι δημοτικός σύμβουλος Θήβας και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας.

Και επίσης θα ήθελα να σας πω ότι ο πέμπτος που θα είναι στο ψηφοδέλτιο, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω, η ΚΕ του Κόμματος, η τοπική Οργάνωση της Βοιωτίας εδώ, μου κάνει ξανά την τιμή να μου πει να έρθω εδώ, ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να συμβάλω στη μάχη που θα δώσουμε για να κερδηθεί η θέση, η βουλευτική έδρα από το ΚΚΕ αυτήν την εκλογική περίοδο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιους, τους άλλους αγωνιστές, που από άλλο μετερίζι δίνουν τη μάχη».

...και Μαλεσίνα
...και Μαλεσίνα
Καταλήγοντας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Νώντα Κοτσικώνα, «που κοσμούσε τα ψηφοδέλτια του Κόμματος σε πολλές εκλογικές μάχες και βεβαίως ως επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Λιβαδειάς, με ένα μεγάλο ποσοστό, 20%, που πήρε στη Λιβαδειά, θα μπορέσει να δώσει από νέο μετερίζι τη μάχη γιατί, ξαναλέμε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Ακολούθησε περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους εμπορικούς δρόμους γύρω από την πλατεία, όπου κυριάρχησαν οι ζεστές χειραψίες και οι θερμές, εγκάρδιες ευχές για κουράγιο στο δύσκολο προεκλογικό αγώνα. «Καλό κουράγιο για τους αγώνες που έρχονται», ευχήθηκε στον Δ. Κουτσούμπα καταστηματάρχης της περιοχής, ενώ ένας εργαζόμενος ανέφερε ότι είναι στο χέρι των εργαζομένων να δώσουν δύναμη στο Κόμμα που ξέρουν ότι είναι πάντα στο πλευρό τους.

Περιοδεία στη Μαλεσίνα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Μαλεσίνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιόδευσε στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Μαλεσίνας και στις καφετέριες, ανταλλάσσοντας εγκάρδιες χειραψίες με τους κατοίκους, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του, βγήκαν από τα σπίτια τους για να τον χαιρετήσουν.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε: «Συνεχίζοντας την περιοδεία μας στη Φθιώτιδα, απόψε είμαστε στη Μαλεσίνα. Συναντάμε μεγάλη αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ, εκτίμηση και συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτό μας κάνει σίγουρους ότι δουλεύοντας μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, μέχρι τις 7 του Ιούλη θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και στο νομό εδώ, σε όλη την περιφέρεια της Στερεάς, σε όλη την Ελλάδα, για το καλό του τόπου, για το καλό του λαού μας.

Να ανοίξουμε το δρόμο, έτσι ώστε πραγματικά ο λαός να βρεθεί στην εξουσία».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org