ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ

Καθημερινές οι περιοδείες σε τόπους δουλειάς με υποψήφιους βουλευτές

Ο Γ. Πρωτούλης με τον Γ. Σιδέρη στο Περιστέρι
Ο Γ. Πρωτούλης με τον Γ. Σιδέρη στο Περιστέρι
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι καθημερινές περιοδείες υποψηφίων του ΚΚΕ σε τόπους δουλειάς, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά το Κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Στη βιομηχανική περιοχή, στην Τσαλαβούτα Περιστερίου, περιόδευσαν το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Σιδέρης, νοσοκομειακός γιατρός, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, υποψήφιοι βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν με τους εργάτες, καλώντας τους να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να αξιοποιήσουν και τη δική τους πείρα από τους χώρους δουλειάς. Να αναλογιστούν ότι την επόμενη μέρα όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ, με την επόμενη κυβέρνηση. Ανέδειξαν ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί σήμερα το λαό είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ. Κι επειδή την επόμενη μέρα χρειάζεται ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, που θα βάζει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει και το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που είναι ικανό να οργανώσει την πάλη για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους.

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» και σε εργοστάσιο μετάλλου

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» βρέθηκε προχτές ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Νότια Αθήνα, μαζί με τον Μανώλη Καραντούσα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και υποψήφιο του Κόμματος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» περιόδευσε ο Χρήστος Κατσώτης
Στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» περιόδευσε ο Χρήστος Κατσώτης
Μετά από τη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, οι υποψήφιοι του Κόμματος μίλησαν με εργαζόμενους στην επιχείρηση. Ο Χρ. Κατσώτης έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τέσσερα χρόνια, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, σε συνέχεια της πολιτικής που υλοποίησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ και τις Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε η ψήφος των εργατών να μην είναι μια ακόμη χαμένη ψήφος, αφού μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που την επομένη των εκλογών θα συνεχίσει να μάχεται για να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι έθεσαν ερωτήσεις, όπως για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ.ο.κ., με τους υποψηφίους του Κόμματος να τους καλούν σε επαγρύπνηση, κόντρα στην προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργούν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Ρώτησαν επίσης για τις θέσεις του Κόμματος με αφορμή την κάλπικη προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από τα Εργασιακά, μεταφέροντας την ανησυχία τους και για το χαρακτηρισμό του 8ώρου δουλειάς ως «παρωχημένου» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κάτι που έχει καταγγείλει και το Σωματείο. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, τα οποία πλήττονται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία, που αξιοποιεί όλο το νομοθετικό τους οπλοστάσιο.

Ο Δ.Κουμπούρης στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ»
Ο Δ.Κουμπούρης στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ»
Με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο μετάλλου «ΝΟΕ» στον Ασπρόπυργο συζήτησε την περασμένη Δευτέρα ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής. Συζητώντας με επίκεντρο το κριτήριο ψήφου των εργαζομένων μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιούλη, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι ένας γερός συμπαραστάτης στους αγώνες που θα δοθούν, στις διεκδικήσεις για την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Και κάλεσε τους εργαζομένους να στηρίξουν στην κάλπη το ΚΚΕ, δυναμώνοντας τη δική τους φωνή και διεκδίκηση.

Μαζικές εξορμήσεις σε διόδια

Διόδια Μακρυχωρίου (Λάρισα)
Διόδια Μακρυχωρίου (Λάρισα)
Μαζικές εξορμήσεις με την ανακοίνωση του Κόμματος για τις εκλογές στις 7 Ιούλη πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρασκευή και το Σάββατο, με αφορμή την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο.

Κλιμάκια της Οργάνωσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εξορμήσεις στον κόμβο του Φοίνικα και στον τερματικό σταθμό ΙΚΕΑ, μέλη της Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ στα διόδια του Αιγινίου βρέθηκαν μέλη της Οργάνωσης Πιερίας.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απηύθυναν κάλεσμα ισχυροποίησης του Κόμματος ώστε να δυναμώσει η φωνή που σταθερά βρίσκεται δίπλα στο λαό.

Με τον «Ριζοσπάστη» και τις προκηρύξεις του Κόμματος για τις επερχόμενες εκλογές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρέθηκαν το Σάββατο 15/6 και στα διόδια Μακρυχωρίου επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργάνωσαν οι ΤΕ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Αλλες δυνάμεις της ΚΟ Λάρισας βρέθηκαν σε άλλους κόμβους και σημεία της πόλης από όπου γίνεται η έξοδος σε κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς.

Οι συζητήσεις που οι κομμουνιστές άνοιγαν με τους διερχόμενους αφορούσαν το αυτονόητο δικαίωμα του λαού να έχει δωρεάν μετακίνηση από όλους τους δρόμους χωρίς τέλη και διόδια, ενώ διάχυτος ήταν ο προβληματισμός για τις νέες αυξήσεις που έρχονται.

Μάλγαρα
Μάλγαρα
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν οι Γιώργος Λαμπρούλης, Δημήτρης Αβρανάς, Πέτρος Κρίκης και Μαρία Γαβαλά, υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας με το ΚΚΕ.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα», το Κόμμα καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), στα τηλέφωνα 210.5282.527, 210.5282.535 (ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.).

Συσκέψεις ετεροδημοτών

Αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., σε σύσκεψη ετεροδημοτών από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κανιγγος) θα μιλήσει ο Διονύσης Αλιβιζάτος, Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Την Κυριακή 23 Ιούνη, στις 11 π.μ., σε συγκέντρωση Πρεβεζάνων στην Πανηπειρωτική (Κλεισθένους 15, Αθήνα) θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη την Παρασκευή στη Λευκωσία

Η ΚΟ Λευκωσίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί την Παρασκευή 21 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στην Εγκώμη (Ιωνος 6, πάνω από την «Akis Express») σύσκεψη με θέμα: «Η συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στην Κύπρο στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη». Θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org