Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχείς κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ

Από τις συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου
Από τις συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου
Με νέες στάσεις εργασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα, στην κατεύθυνση της ανάκτησης των απωλειών τους. Σε κάθε στάση εργασίας συγκεντρώνονται στην πύλη του εργοστασίου περιφρουρώντας την απεργία τους.

Μεταξύ άλλων, απαιτούν: Αύξηση σε όλους 6% τον πρώτο χρόνο και 8% τον δεύτερο. Επίδομα βάρδιας 130 ευρώ. Ικανοποιητικό μισθό για τους νεοεισερχόμενους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 εργαζόμενοι και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70), τους οποίους η εργοδοσία αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιρειών του ομίλου. Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.

Οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και είναι αισιόδοξοι ότι με την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους από άλλους κλάδους μπορεί να είναι νικηφόρος, να είναι ένας αγώνας που θα δώσει ώθηση για να ανοίξει ο δρόμος για διεκδικήσεις σε μια σειρά χώρους εργασίας, συνολικά στον κλάδο.

Δίπλα τους στη μάχη, από την πρώτη ώρα, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις. Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στηρίζουν ενεργά αυτόν τον αγώνα, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο του Μετάλλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα(25/7/2019)
Νέες κινητοποιήσεις για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων(6/7/2019)
Μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε μια σειρά κλάδων(29/6/2019)
Συνεχίζουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων(28/6/2019)
Νέες κινητοποιήσεις απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία(25/6/2019)
Με νέα απεργία ανέδειξαν το δίκαιο αίτημά τους για ΣΣΕ για όλους(21/6/2019)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org