Σάββατο 15 Ιούνη 2019 - Κυριακή 16 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία στις 20 Ιούνη στη «Mellon»

Από τη συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας
Από τη συγκέντρωση την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας
Σε νέα 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 20/6, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon Contact Services», οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή συμπλήρωσαν έξι συνεχόμενες μέρες απεργίας, διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

Στις 20 Ιούνη θα γίνει και πάλι συγκέντρωση των απεργών έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν και θα οργανώσουν νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου στις 12 μ. έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση. Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν και την περασμένη Πέμπτη.

Την Παρασκευή 14/6, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, σωματεία της πόλης εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς, πραγματοποιώντας συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της εταιρείας. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΟΓΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας, η ΠΕΜΕΝ, η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), τα Σωματεία Συνταξιούχων Δημοσίου και ΙΚΑ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Ν. Γεροπαναγιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, και ο Μ. Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ. Μεταξύ άλλων, ανέδειξαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην «Mellon» αφορά και τους άλλους κλάδους, καθώς η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης θα δώσει νέα πνοή συνολικά στην εργατική τάξη του Πειραιά και τους αγώνες της. Αναδείχθηκε ότι βασικοί παράγοντες του αγώνα είναι η συσπείρωση στο σωματείο και η αλληλεγγύη των άλλων σωματείων και εργαζομένων.

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ξανά Γενική Συνέλευση, όπου εκδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην υποχωρήσουν, κηρύσσοντας νέα απεργία για την προσεχή Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org