Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΝΔ
«Πλειοδοσία» με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια του κεφαλαίου

Σε «πλειοδοσία» σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, μια μόλις μέρα απ' όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τα δικά του «αναπτυξιακά» μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου, προχώρησε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, από την Πάτρα που βρέθηκε, μιλώντας σε κομματική μάζωξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε σε μέτρα που θα τεθούν «αμέσως» σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της «ισχυρής ανάπτυξης», όπως παρουσιάζει η ΝΔ την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

-- Στην άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων, σημειώνοντας ότι αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.

-- Αμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως: Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις «επενδύσεων» που θα επιβλέπονται απ' το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις «επενδύσεις» σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

-- Αμεση ενίσχυση της περιλάλητης «ρευστότητας» μέσω π.χ. της σταδιακής αποκατάστασης της «εμπιστοσύνης» από τις «αγορές», με μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων και μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε αυτό το φόντο, εξάλλου, δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων πως η «επένδυση» του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί «την πρώτη κιόλας βδομάδα της διακυβέρνησής του» και ότι οι δύο Υπουργικές Σποφάσεις που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο θα υπογραφούν αμέσως, ως παράδειγμα του «άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων».

Το γεγονός ότι η ΝΔ έρχεται με φόρα να χτίσει πάνω στα αντεργατικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου, επιβεβαιώνει και ο νέος χτεσινός ψευτοκαβγάς που ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρόσφατη περιοδεία Μητσοτάκη στην Κω, όπου σε συνάντηση με επιχειρηματίες, του ζήτησαν ευθέως να καθιερώσει επταήμερη εργασία και να καταργηθούν οι «εκβιαστικοί» έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών (ΣΕΠΕ). Σε άλλο πλάνο, ο Κυρ. Μητσοτάκης απαντά ότι πρέπει «να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα», καθώς και ότι «δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζομένων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους». Το βίντεο, όπως αναμενόταν, σήκωσε «πολύ αχό» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει ότι οι αντιλαϊκοί οδοστρωτήρες που υπόσχεται η ΝΔ κυλάνε πάνω στο δρόμο που ο ίδιος έστρωσε με την παραπέρα εκτίναξη της «ευελιξίας» και την καθιέρωση της ευρωενωσιακής «κανονικότητας» της «διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου, κι ενώ μόλις μια μέρα πριν έδινε και νέες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο για την εμπέδωση των «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης την επόμενη τετραετία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ