Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Οι εργαζόμενοι θα πάρουν θάρρος με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και συνολικά της δημόσιας Υγείας, θέτοντας τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών σε κίνδυνο, προκειμένου να προσφέρεται χώρος, δηλαδή νέα πεδία κερδοφορίας, στους επιχειρηματικούς ομίλους, θα είναι εδώ ακόμα πιο οξυμένη και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. Επομένως είναι ένα βασικό κριτήριο ψήφου προκειμένου να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, η δύναμη που πρωτοστατεί μέσα και έξω από τη Βουλή, στην οργάνωση της πάλης, στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που δείχνει στο λαό ότι υπάρχει διέξοδος «από αυτή την απανθρωπιά και βαρβαρότητα που ζει, από την άγρια εκμετάλλευση που αντιμετωπίζει».

Οι επισημάνσεις αυτές αναδείχθηκαν από τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συνομιλώντας με γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου περιόδευσε χτες το μεσημέρι. Ο Θ. Παφίλης περιηγήθηκε από εργαζόμενους σε όλο το νοσοκομείο διαπιστώνοντας τη γνωστή εικόνα που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και στρατιωτικά, όπως ειπώθηκε από τον ίδιο. Δηλαδή, ράντζα, τεράστια έλλειψη προσωπικού, σε όλα τα τμήματα, από τα χειρουργεία, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μέχρι και για τη λειτουργία μηχανημάτων που σκουριάζουν κλειδωμένα στις αποθήκες. Γιατροί, νοσηλευτές βρίσκονται στο πόδι μέχρι εξάντλησης, ενώ η υποχρηματοδότηση είναι τέτοια που λείπουν ακόμα και βασικά υλικά.


Στην Α' Παθολογική Κλινική, παθολόγος ανέφερε ότι «είμαι ήδη 36 ώρες στο πόδι και θα τελειώσω στις 8 το βράδυ», ενώ μία ακόμα γιατρός είπε ότι «το λιγότερο που εργαζόμαστε είναι 12 ώρες». Το ίδιο και στο τμήμα ΩΡΛ - Δερματολογικό, στα εξωτερικά ιατρεία, στην τεχνική υπηρεσία, στο χώρο συγκέντρωσης των τραυματιοφορέων, παντού, αυτό που επικρατούσε, μαζί με την κούραση, ήταν η αγανάκτηση από τους εργαζόμενους, ενώ, όπως ειπώθηκε, λόγω των ελλείψεων η περισσότερη δουλειά βγαίνει από τους επικουρικούς, που δουλεύουν με ημερομηνία λήξης. Ειδικά στο τμήμα του Φαρμακείου του νοσοκομείου, από τους εργαζόμενους σημειώθηκε ότι απαιτούν εδώ και καιρό ένα επίδομα 150 ευρώ λόγω της παρασκευής μειγμάτων χημειοθεραπείας που κάνουν, χωρίς το νοσοκομείο να είναι ογκολογικό. Στο χώρο όπου γίνεται η παρασκευή συσσωρεύονται αέρια από τα συστατικά που χρησιμοποιούν και το μοναδικό «μέτρο» προστασίας είναι ένας απλός απορροφητήρας.

«Για σας δεν δίνουν ούτε το 150άρι. Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά; Πάνω από 4 δισ. δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. Ο στόλος των Ελλήνων εφοπλιστών είναι πρώτος στον κόσμο, κέρδη αμύθητα. Και όμως πληρώνουν φόρο λιγότερο από τα πληρώματα στα καράβια τους. Δεν πληρώνουν φόρο για το πετρέλαιο όταν οι αγρότες πληρώνουν και ο κόσμος ξεπαγιάζει το χειμώνα, δεν πληρώνουν φόρο ούτε όταν μεταβιβάζουν τις βίλες στα παιδιά τους. Κάτι ψίχουλα που δίνουν ως φόρο είναι εθελοντικός, λέει. Δηλαδή, αν θέλουν πληρώνουν. Ο λαός αν δεν πληρώσει τι γίνεται; Του παίρνουν το σπίτι», ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και πρόσθεσε: «Ολοι μαζί στη Βουλή πριν από δύο περίπου μήνες ψήφισαν τη μείωση από το 15% - όταν εσείς πληρώνετε 22% φόρο - στο 10% των κερδών των εισηγμένων εταιρειών, δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Υπάρχουν λεφτά και προέρχονται από την εκμετάλλευση, τη φορολογία και τα χαράτσια των εργαζομένων. Ολες οι κυβερνήσεις γδέρνουν τον κόσμο ζωντανό για να τα δώσουν στο κεφάλαιο. Το ανέχεστε αυτό; Πώς μπορεί ένας εργαζόμενος να ψηφίζει το ίδιο κόμμα με αυτό που στηρίζει και ψηφίζει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος; Και μόνο αυτά να σκεφτείτε μπροστά στην κάλπη αρκούν για να ρίξετε κόκκινο».

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να αφήσουν πίσω «κάθε είδους προκατάληψη και να ψηφίσετε με βάση τα συμφέροντά σας και το συμφέρον των παιδιών σας (...) Οσοι μας λένε "έχετε δίκιο" τώρα πρέπει να το εκφράσουν και στην κάλπη», γιατί την επομένη των εκλογών θα είναι σε ισχύ όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι, η ΕΕ, ενώ όπως δείχνουν οι εκθέσεις τους έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες. Αναφέρθηκε στις προτάσεις νόμου και τις τροπολογίες του ΚΚΕ που όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιποί, τα απέρριψαν ασυζητητί, τονίζοντας ότι «άλλο είναι να έχει το ΚΚΕ 15 βουλευτές και άλλο παραπάνω, που θα μεταφέρουν τη φωνή των εργαζομένων στη Βουλή».

Τους κάλεσε να αναλογιστούν και με βάση την πείρα τους από τα τελευταία χρόνια, ότι όταν το ΚΚΕ αποδυναμώθηκε, βρέθηκε στα «κάτω του» και το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Ενώ τους προέτρεψε να σκεφτούν ότι δεν υπάρχει δικαίωμα μικρό ή μεγάλο που να έχουν αποσπάσει οι εργαζόμενοι και να μη φέρει τη σφραγίδα των κομμουνιστών που είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης.

Συνολικά ένα ισχυρό ΚΚΕ, επισήμανε, την επομένη των εκλογών μπορεί να προκαλέσει θετικές διεργασίες στα σωματεία, στο κίνημα, να σταματήσει μέτρα, άνθρωποι που έχουν απογοητευτεί να πάρουν θάρρος και να βγουν στο προσκήνιο, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org