Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Οργανώνουμε το πλατύ άνοιγμα με το κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ

Καθημερινές συσκέψεις σε μαχητικό κλίμα με μέλη και φίλους του ΚΚΕ

Από τη σύσκεψη στο Στέκι της ΚΝΕ
Από τη σύσκεψη στο Στέκι της ΚΝΕ
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με μέλη και φίλους του Κόμματος να οργανώνονται για να δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιούλη. Με τη συμμετοχή εργαζομένων που έδωσαν και τις πρόσφατες εκλογικές μάχες στο πλάι του ΚΚΕ, που συγκρότησαν εκλογικές επιτροπές στήριξης, που δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος σε τόπους δουλειάς, κλάδους και συνοικίες, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και το βασικό δίλημμα που τίθεται για το λαό μπροστά στην κάλπη. Πατώντας στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, στην αναγνώριση της συμβολής του ΚΚΕ από ευρύτερα τμήματα εργαζομένων στο εργατικό κίνημα, ακόμα κι αν δεν έφτασαν μέχρι τις κάλπες για να στηρίξουν το Κόμμα, οι οπαδοί και οι φίλοι του αναλαμβάνουν και πρακτικά καθήκοντα για να φτάσει παντού το κάλεσμα συμπόρευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται ο «Ριζοσπάστης», που το περασμένο Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε με το Κάλεσμα της ΚΕ για τις εκλογές, το πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς, το άνοιγμα εργαζόμενο τον εργαζόμενο και σπίτι το σπίτι.

Προχτές, Δευτέρα, μια τέτοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ, από την Οργάνωση Μουσικών Αττικής του ΚΚΕ, όπου μετά την εισήγηση από την Βιβή Σιώρα, μέλος της ΕΠ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Καλλιτεχνών του Κόμματος, ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήματα και προβληματισμούς για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Σημαντική ήταν και η πείρα που ήρθε από την παρέμβαση σε διάφορους χώρους δουλειάς, όπως αυτή που άντλησαν οι εργαζόμενοι ηθοποιοί από τη μάχη που έδωσαν για τη Συλλογική Σύμβαση στο Εθνικό Θέατρο ή στον αγώνα στο ΚΘΒΕ, όπου στην πράξη αναδείχθηκε ο πρωτοπόρος ρόλος των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς, στο κίνημα, αλλά και ο αντιδραστικός ρόλος των συμβιβασμένων πλειοψηφιών, όπως της ΠΟΘΑ.

Στην ομιλία της, η Β. Σιώρα αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των Τεχνών, του Πολιτισμού να ενισχύσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και στην κάλπη των επικείμενων εθνικών εκλογών. Είναι ανάγκη να δυναμώσουν τη μοναδική δύναμη που μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα κόμματα, στις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των ΝΑΤΟικών, της ΕΕ.

Τόνισε ιδιαίτερα πως το πραγματικό δίλημμα για τις εκλογές δεν είναι ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, καθώς σίγουρα θα συνεχίσει στον αντιλαϊκό κατήφορο από τη σημερινή. Αρα το δίλημμα για το λαό είναι αν θα έχει στις 8 Ιούλη ένα ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα, δηλαδή μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές. Από αυτήν τη σκοπιά η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος.

Στη Νάουσα

Σε κλίμα μάχης για τις εκλογές πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σύσκεψη στη Νάουσα με μέλη και φίλους του ΚΚΕ, συναγωνιστές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές του Μάη.

Παρουσιάστηκε το Κάλεσμα της ΚΕ και ακολούθησε συζήτηση για την οργάνωση της μάχης, για το πώς θα ξεδιπλωθεί το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους της Νάουσας. Ακόμα, συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι εκλογικές επιτροπές και η οργάνωση τις επόμενες μέρες, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι οι εκλογές θα γίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Διακινήθηκε επίσης ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να παίρνουν φύλλα και να δίνουν ραντεβού για την εξόρμηση της επόμενης μέρας, ώστε να υπερκαλυφθεί το πλάνο της Οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org