Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
Εκδήλωση για τη βράβευση των εθελοντών - εκπαιδευτικών και μη - που συνέβαλαν πολύπλευρα στη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο, στην αγορά Αργύρη, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του δήμου Πατρέων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών που συμμετέχουν στο Λαϊκό Φροντιστήριο και εθελοντές φύλακες των φροντιστηριακών κέντρων.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μεταφέρω σε όλους εσάς, που στηρίξατε και φέτος τη δομή του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τις ευχαριστίες της πόλης μας. Χωρίς τη δική σας συμμετοχή, όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει.

Εδώ έρχονται τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική τούς κρατάει άνεργους. Εδώ βρίσκουν στήριγμα για να μην εγκαταλείψουν τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση.

Συγχαρητήρια στους εθελοντές εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι βοηθούν στον θεσμό αυτό, γιατί κρατάτε στα παιδιά ζωντανή την ελπίδα, τα κρατάτε μέσα στη ζωή, παρέχοντάς τους εφόδια γνώσης.

Είμαστε στο 2019 και ενώ η τεχνολογία έχει φτάσει στο απόγειο και τα παιδιά μας έπρεπε να έχουν τα πάντα, το σύστημα τους τα στερεί.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.

Χρειάζεται οργανωμένη πάλη για να ανατρέψουμε την κατάσταση που μας έχει οδηγήσει σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και οργάνωσαν και φέτος τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού είπε:

«Σας ευχαριστούμε θερμά γι' αυτήν την ανιδιοτελή προσφορά σας. Η πόλη μας σας ευχαριστεί. Στόχος είναι να μη χρειάζονται τα φροντιστήρια και κατ' επέκταση και τα λαϊκά φροντιστήρια και το δημόσιο σχολείο να παρέχει πλήρη στήριξη και γνώση στους μαθητές.

Εως ότου γίνει όμως αυτό, εμείς ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε και τη νέα σχολική χρονιά τη λειτουργία του θεσμού με τη δική σας βοήθεια».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή επαίνων στους εθελοντές εκπαιδευτικούς και μαθητές που πήραν μέρος τη φετινή χρονιά στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org