Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιφασιστική συναυλία

Με γεμάτες από νεολαίους τις κερκίδες του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη, με ενθουσιασμό, συγκίνηση και συνθήματα ενάντια στη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή και για τον δολοφονημένο αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα κύλησε η αντιφασιστική συναυλία που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή, μπροστά και στην τελική ευθεία της δίκης, αφού ξεκινούν οι απολογίες των μελών της ναζιστικής συμμορίας. Η συναυλία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του διαδικτυακού περιοδικού «Κατιούσα» και με τίτλο «Βολή στον φασισμό».

Στις τοποθετήσεις τους, συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής τόνισαν μεταξύ άλλων τον σημαντικό ρόλο του εργατικού - λαϊκού κινήματος απέναντι στη δίκη της ΧΑ, από την έναρξή της, όπως και την ανάγκη η «ανάσα» του κινήματος να συνεχίσει να φτάνει στη δικαστική αίθουσα. Σημαντικά ήταν και τα μηνύματα των καλλιτεχνών που ανέβηκαν στην σκηνή, με τις πολιτικές τους «αφιερώσεις» και τα τραγούδια τους ενάντια στο φασισμό. Η αγκαλιά του Γιώργου Μεράντζα στην Μάγδα Φύσσα, τα συνθήματα για τον Παύλο και ενάντια στους φασίστες, τη σαπίλα του ντουνιά.

Συμμετείχαν: Φοίβος Δεληβοριάς, «Κοινοί Θνητοί», Δημήτρης Κανέλλος, Γιώργος Μεράντζας, «Ρωμιοσύνη», «Υπεραστικοί», Empty Frame, Kollektiva, Sober on Tuxedos. Γκεστ εμφάνιση έκανε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org