Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΣΥΡΙΖΑ
Ανέξοδες υποσχέσεις στη μέγκενη του μνημονιακού πλαισίου

Eurokinissi

Σε πλειοδοσία ανέξοδων υποσχέσεων στο λαό, την ώρα που το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει «με τη σέσουλα» αντιλαϊκές δεσμεύσεις για το κεφάλαιο, έχουν επιδοθεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη στιγμή της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος, το βράδυ της Δευτέρας. Παράλληλα, προσπερνώντας το κοινό πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, που δεσμεύει και τους δύο διεκδικητές της αστικής διαχείρισης και το οποίο αποτυπώθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, τα κυβερνητικά στελέχη επιστρατεύουν και τα εκβιαστικά διλήμματα στο λαό ότι αν η αντιλαϊκή σκυτάλη περάσει στα χέρια της ΝΔ θα επικρατήσει ο «αγοραίος φιλελευθερισμός», όπως είπε σε χτεσινή του συνέντευξη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Αιχμή της υποσχεσιολογίας αυτή για τις «νέες θέσεις εργασίας» που υποτίθεται ότι θα δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Π. Σκουρλέτη να επαναλαμβάνει χτες «τον στόχο για τις 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, σε δική του συνέντευξη αποκάλυπτε ότι «η στόχευση είναι να υπάρξουν και κίνητρα υπέρ των θέσεων πλήρους απασχόλησης, δηλαδή κάποια επιχείρηση που δημιουργεί θέσεις πλήρους απασχόλησης θα έχει κάποια μπόνους με διάφορους τρόπους και μορφές... εισφορές ή φόρους», έταζε δηλαδή και νέα «κίνητρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα - με δεδομένους και για τους δύο τούς «δημοσιονομικούς στόχους» από το μάτωμα των λαϊκών στρωμάτων - κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τάζει τάχα πολλές φορολογικές μειώσεις και υποστήριξε ότι αν αυτές υλοποιηθούν θα προέλθουν από περικοπή δαπανών, καλώντας επί της ουσίας το λαό να διαλέξει από πού θα χάσει τα επόμενα χρόνια. «Οι δαπάνες είναι πολύ συγκεκριμένες, είναι συντάξεις, είναι οικογενειακά επιδόματα, είναι επιδόματα αναπηρίας, είναι το εισόδημα αλληλεγγύης. Από πού θα κοπούν; 'Η θα στρώσει το δρόμο, εκμεταλλευόμενος και τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, που ξαναθέτουν το θέμα του αφορολόγητου;», ανέφερε, κονιορτοποιώντας άθελά του με αυτή την παραδοχή την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Την ίδια ώρα βέβαια, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Αλ. Ρήγας επιβεβαίωνε ότι και αυτά τα ψίχουλα που η κυβέρνηση λέει ότι θα πέφτουν από το φαγοπότι της καπιταλιστικής κερδοφορίας εντάσσονται με τη σειρά τους στους στόχους για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας: «Αποτελεί βασικό μας στόχο η μη διεύρυνση των ανισοτήτων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα στην αναπτυξιακή της πορεία, γεγονός που δεν καταλαβαίνει η ΝΔ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org