Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΝΔ
Αποφασισμένη να αναλάβει τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες»

INTIME NEWS

Αποφασισμένοι να αναλάβουν τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες της επόμενης μέρας, σε ό,τι αφορά τόσο την καπιταλιστική οικονομία και τις ανάγκες του κεφαλαίου όσο και τη βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, εμφανίζονται διαρκώς στη ΝΔ.

Χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε νησιά της Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο, ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε «σαφές μήνυμα» ότι «θα άρει τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν».

Μιλώντας άλλωστε σε τουριστικούς φορείς στη Ρόδο, ζήτησε από τους πολίτες «να του δώσουν μία ευκαιρία» να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε, φροντίζοντας ταυτόχρονα να περιορίσει στο ελάχιστο τις λαϊκές προσδοκίες. «Μετά από τα ψέματα, τους φόρους, την εξαπάτηση την οποία βιώσαμε, δεν θα ήθελα να ξαναβιώσετε την εμπειρία ενός πρωθυπουργού ο οποίος θα έρθει στην εξουσία λέγοντάς σας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, παρουσιάζοντας το λαϊκό συμφέρον ως ταυτόσημο με αυτό των επιχειρηματικών ομίλων και καλώντας τα λαϊκά στρώματα να υπομείνουν κι άλλες θυσίες για την ανάπτυξη των καπιταλιστών, υποστήριξε ότι η ΝΔ «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη από την οποία θα ωφελούνται όλοι».

Αποσιωπώντας εξάλλου ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων έχει ως προϋπόθεση τη συνέχιση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, την παραπέρα επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, δουλειές χωρίς δικαιώματα, συμπίεση εισοδημάτων και δικαιωμάτων, όπως αυτά περιλαμβάνονται σε όλο το αντεργατικό πακέτο που έχει εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αυτά που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη για το άμεσο μέλλον, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε πως η μείωση των φόρων και των «εμποδίων» για τις επιχειρήσεις είναι «άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων»!

Απογειώνοντας μάλιστα την πρόκληση προς τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, και την ίδια ώρα που έταζε νέες φοροαπαλλαγές στους μεγαλοξενοδόχους, ακόμα περισσότερες υποδομές με ΣΔΙΤ για τις ανάγκες τους, ανταλλάγματα όπως αυξημένους συντελεστές δόμησης για την ενεργειακή «αναβάθμιση» των ξενοδοχειακών τους μονάδων κ.ά., έλεγε πως οι εργαζόμενοι στις γαλέρες του τουρισμού χρειάζεται «να αισθάνονται όχι απλά συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία, αλλά να έρχονται στη δουλειά με το χαμόγελο» και ζητούσε από τους εκμεταλλευτές τους, που όπως είπε «δημιουργούν τον πλούτο» (!), να τον μοιράζονται... δίκαια με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, για να κουκουλώσει το γεγονός ότι η φοροληστεία και οι περικοπές με βάση τα οποία το αστικό κράτος θα συνεχίσει να παίρνει από το λαό για να δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, αλλά και για να θολώσει τα νερά για την επίθεση απέναντι στους επαγγελματίες που θα συνεχιστεί, σημείωσε πως «θα το πετύχουμε μειώνοντας τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Ελληνα, για κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον!(2023-04-28 00:00:00.0)
Καμία ουσιαστική απάντηση για τους εργαζόμενους του ομίλου «Κυπριώτη»(2021-09-21 00:00:00.0)
Συνδικάτα και σωματεία καταδικάζουν τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις(2020-05-19 00:00:00.0)
Ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στο λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου(2019-11-29 00:00:00.0)
Καμία σημασία...(2019-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ