Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ανάγκες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων δεν χωράνε στο πρόγραμμα της ΝΔ

«Η "πολιτική αλλαγή" που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι ίδια με την "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ που... ακόμα έρχεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο στις 8 Ιούνη η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και σημειώνει:

«Αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τον ροδιακό λαό οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ που εξυμνούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταγωνιστικότητα με μείωση της φορολογίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Εδώ φυσικά δεν χωρούν οι ανάγκες, οι αγωνίες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το τουριστικό κεφάλαιο τους θέλει ...χαμογελαστούς.

Υπερασπίστηκε την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου, την οποία φρόντισε να διαφημίσει ως έργο της κυβέρνησής του (που το ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνοντας το δίκαιο πράξη"), τη στιγμή που προσγειώθηκε σε ένα αεροδρόμιο στην κυριολεξία "γιαπί" και μάλιστα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, με ευθύνη της "Fraport" δημιουργώντας - πέρα από την απίστευτη ταλαιπωρία - και επικίνδυνες συνθήκες για εργαζόμενους και επιβάτες.

Κατά τ' άλλα, άλλος ένας ηγέτης της αστικής τάξης εκδήλωσε τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη του τουρισμού, διαβεβαιώνοντας τους μεγαλοξενοδόχους συνομιλητές του για τη μείωση της φορολογίας τους και για άλλα προνόμια, που για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους μεταφράζονται σε ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα.

Φανταζόμαστε ότι τα στελέχη του στη Ρόδο τον διαβεβαίωσαν ότι οι 7 μέρες δουλειά εδώ έχουν ήδη κατακτηθεί. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί τρόπος να χωρέσουν περισσότερες μέρες σε μια βδομάδα...

Σίγουρα - όπως το είπε ο κ. Μητσοτάκης - όλοι οι Ελληνες χωράνε στη γαλέρα που λέγεται Ελλάδα. Μόνο που οι πολλοί, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι, οι νέοι ετεροαπασχολούμενοι επιστήμονες βρίσκονται αλυσοδεμένοι από τις ανάγκες τους στον πάγκο και τραβάνε κουπί, ενώ οι ελάχιστοι απολαμβάνουν το ταξίδι από τα σαλόνια.

Οσο για το ενδιαφέρον και το "γλείψιμο" στη νεολαία, είναι κάλπικο. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν βρήκε λέξη να πει για τους εκατοντάδες φοιτητές που είναι εκτός φοιτητικών εστιών, τους χιλιάδες νέους που λιώνουν μέσα στα ξενοδοχεία, πρακτικάριοι και μη.

Υποσχέθηκε τουριστική σχολή που θα εξασφαλίζει "δεξιότητες" (για ποιον αλήθεια;) με ξενόγλωσσα τμήματα και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας! Ξέχασε όμως την πλήρη και διαχρονική υποβάθμιση, με ευθύνη και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις άθλιες συνθήκες σπουδών στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, κωφεύοντας όπως και οι σημερινοί κυβερνώντες στα αιτήματα σπουδαστών και καθηγητών της σχολής.

Η "πολιτική αλλαγή" που ευαγγελίζεται η ΝΔ είναι ίδια με την "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ που... ακόμα έρχεται.

Το πρόγραμμα από την 8η Ιούλη είναι κοινό, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Περιγράφεται αναλυτικά στην έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ελλάδα, που δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες και που όλοι, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, δεσμεύονται ότι θα ακολουθήσουν.

Γι' αυτό χρειάζεται ο λαός να ενισχύσει το ΚΚΕ. Γιατί είναι η δύναμη του λαού για την επόμενη μέρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ζεσταμένη την πλάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ(2023-07-29 00:00:00.0)
100% με τον λαό, 100% αντιπολίτευση για τα συμφέροντά του(2023-07-01 00:00:00.0)
Κρίκος στην κλιμάκωση της φοροαφαίμαξης του λαού οι νέες αντικειμενικές(2021-06-09 00:00:00.0)
Θέλει «λυμένα χέρια» για την αντιλαϊκή επίθεση(2019-05-30 00:00:00.0)
Ιδιος δρόμος(2018-05-30 00:00:00.0)
Ανούσιοι καβγάδες για τον αποπροσανατολισμό του λαού(2017-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ