Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΤΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ είναι η απαραίτητη δύναμη για το λαό την επόμενη μέρα

Σε μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος

Μια μαζική συγκέντρωση με εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 8/6 η ΤΕ Πειραιά και η ΤΕ Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ στο Πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό και φαγητό, με τους συγκεντρωμένους, φίλους και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, να παίρνουν δυνάμεις για το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των επόμενων βδομάδων.

Στο χώρο λειτούργησε επίσης έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ ανάρπαστος έγινε ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», που περιλάμβανε το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός και ο αθλητικογράφος Μιχάλης Λεάνης.

Στις εκλογές κρίνεται πόσο δυνατή θα είναι η αντιπολίτευση υπέρ του λαού

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου:

«Οποιος και όποια έδωσε τη μάχη των προηγούμενων εκλογών, γνωρίζει καλά ότι οι θέσεις, η στάση, η δράση του ΚΚΕ έχουν ευρύτερη απήχηση στο λαό μας, ακόμα και σε χιλιάδες που μπορεί να μην πήγαν τελικά να ψηφίσουν ή να εγκλωβίστηκαν στα τρομοκρατικά διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, να τους ψήφισαν με κρύα καρδιά.


Πάνω σε αυτήν τη βάση, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουμε το πλατύ κάλεσμα του ΚΚΕ σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες της κατάρτισης, μαθητές, φοιτητές.

Αυτό που κρίνεται είναι αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη τη δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη ως πρωτοπορία του αγώνα, για να πιέζει αποτελεσματικά, να αποσπά κατακτήσεις για το λαό, να ζωντανεύει το δρόμο της ελπίδας και του αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρο έχει την ικανοποίηση των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μίας κοινωνικής μειοψηφίας.

Κρίνεται το ποιος μπορεί να κάνει αντιπολίτευση υπέρ του λαού απέναντι σε μία εκ των πραγμάτων επιθετική κυβέρνηση, που δεν θα κουνάει ρούπι από τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους ομίλους και το ΝΑΤΟ, απέναντι σε μία συντηρητική πολιτική.

Πληθαίνουν οι λόγοι για ψήφο στο ΚΚΕ

Και όποιος μπορεί να έχει ακόμα ενδοιασμούς για το ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα, ας δει με βάση το ίδιο το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και όσα έχουν ακολουθήσει.

Μόνο περισσότεροι γίνονται οι λόγοι για την ενίσχυση του ΚΚΕ...


Ας σκεφτεί όλους εκείνους που βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους για τις θυσίες που πρέπει να υπομένουν ακόμα, για τις αντοχές της οικονομίας, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων...

Το παραμύθι ότι θα μεγαλώσει η πίτα και έτσι θα μεγαλώσει και το κομμάτι που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, καταρρέει μπροστά στην καθημερινότητα, μπροστά στις χιλιάδες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, λίγων μηνών δουλειάς, με εντατικούς ρυθμούς, με μισθούς - ψίχουλα. Καταρρέει μπροστά στην κατάσταση που συναντούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, στην Παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες...

Αλήθεια, πού βρίσκεται στο στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι "ξεμπερδεύουμε με το παλιό", και έχει το θράσος να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόοδος, ως η κυβέρνηση για να πάμε μπροστά...

Το παλιό ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέπλυνε και το ανέστησε με την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε. Το ανέστησε βάζοντας το "παλιό" στα ψηφοδέλτιά του και κυρίως βαφτίζοντας προοδευτική και αριστερή την πολιτική στήριξης των κερδών των ομίλων, την απογείωση της φοροληστείας για το λαό, την προσήλωση στην εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Αυτή η πολιτική έδωσε το δικαίωμα στα σκιάχτρα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εμφανίζονται ξανά παριστάνοντας τους δικαιωμένους. (...)

Ξέρουμε ότι τον επόμενο μήνα τα σκυλάκια των καναπέδων των εφοπλιστών και των τραπεζιτών τύπου Τσακαλώτου, Τσίπρα κ.λπ., που χαϊδεύονται στα σαλόνια της ΕΕ, των κορακιών των αγορών, της Μέρκελ, του Τραμπ και πολλών άλλων (...) θα σκυλιάσουν για τα "λάθη του ΚΚΕ", την ανάγκη να δώσει το Κόμμα μας γραμμή να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή μέχρι και να αυτοδιαλυθούμε για το καλό της σημερινής κυβέρνησης...

Αυτό δεν γίνεται για μερικές ψήφους ανθρώπων που μπορεί να είναι ευάλωτοι στην κοροϊδία, αλλά κυρίως γιατί το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι καρφί στο μάτι της αστικής τάξης και του συστήματος.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεφτίλισε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά, αλλά δεν τους έβαλε όλους στο χέρι. Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που ακόμα και αν δεν στήριξαν το Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, λένε "πάλι καλά που υπάρχει το ΚΚΕ".

Γιατί η ΝΔ, όσο και αν επιμένει στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον εύκολο αντίπαλο ακριβώς επειδή μοιράζονται τα ίδια άγχη, για τις επενδύσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους, ξέρει ότι το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ δεν προσκυνάνε ούτε διαβολικά καλούς μακελάρηδες, ούτε εφοπλιστές, βιομήχανους και τραπεζίτες.

Καλά κάνουν και σκυλιάζουν. Καλά κάνουν και φοβούνται.

Ξέρουν ότι η πολιτική τους, το σύστημά τους θα γεννήσει ακόμα περισσότερα αδιέξοδα για τη ζωή των νέων και των εργαζομένων στη χώρα μας.

Ξέρουν ότι εδώ υπάρχει δύναμη που μπορεί να οργανώσει την πάλη μέσα στα εργασιακά γκέτο, σπάζοντας στην πράξη το μύθο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δήθεν μπορεί να ευνοεί και τους καπιταλιστές και τους εργάτες.

Ξέρουν ότι εδώ υπάρχει δύναμη που μπορεί να αποκαλύψει ότι όταν είσαι το "καλό παιδί" των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ - αυτήν τη θέση μοιράζονται όλα τα άλλα κόμματα - δεν μεταφράζεται σε ασφάλεια και ειρήνη για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Ξέρουν ότι το ίδιο το σύστημα, ακόμα και σε χώρες - "ατμομηχανές", δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αντιθέσεις του.

Στην ίδια την ΕΕ μεγαλώνει το ποσοστό όσων την αμφισβητούν, μεγαλώνει ανάμεσα στους λαούς η αντίθεση απέναντι στη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ, όπως καταγράφουν δικές τους έρευνες.

Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, πάλι με τα δικά τους στοιχεία, ο καπιταλισμός γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής στη νεολαία. (...)

Ο χρόνος δεν μηδενίζει για κανέναν πριν τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα θα ζωθεί τα αντιδεξιά του άρματα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπειρε ψεύτικες ελπίδες δίνοντας συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συγκυβέρνησε για 4 χρόνια με την ακροδεξιά ξεπλένοντάς την, εφάρμοσε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο όνομα της "αριστεράς" και της "προόδου", αποτελώντας τελικά τον καλύτερο χορηγό της συντήρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί για την αντεργατική πολιτική που εφάρμοσε. Οχι μόνο διέψευσε προσδοκίες, αλλά έγινε ο καλύτερος σημαιοφόρος του "τίποτα δεν αλλάζει".

Να τι εννοεί το Κόμμα μας όταν μιλάει για τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε αυτή η κυβέρνηση...

Γιατί η παραδοχή ότι η σημερινή μιζέρια είναι μονόδρομος βάζει φραγμό στη ριζοσπαστική σκέψη και δράση και αποδεδειγμένα πλέον έβαλε τις βάσεις για την ενίσχυση της συντηρητικοποίησης, όπως αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε σε λαϊκές συνειδήσεις που τον ακολούθησαν και παράλληλα η μεγαλύτερη προσφορά του στο σύστημα.

Η ΝΔ δεν μπορεί να παριστάνει ούτε την ανήξερη, ούτε τον αντίπαλο της πολιτικής που μας έφερε έως εδώ. Γι' αυτό και η δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ πάει στράφι όταν κατατίθεται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μόνο με στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ θα το βρείτε 365 μέρες το χρόνο δίπλα στο λαό και τη νεολαία, που στα σημερινά πλαίσια είναι σε θέση αντιπολίτευσης, αφού την εξουσία την έχουν οι λίγοι.

Το ΚΚΕ από εδώ ήρθε, από τις εργατογειτονιές και εδώ θα μείνει, μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το ΚΚΕ θα το βρείτε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να δώσουμε μαζί, σαν ένας άνθρωπος, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους που βλέπουν θετικά το ΚΚΕ και τη δράση του, εκτίμηση που την επιβεβαιώνουμε στη δράση μας.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στη λαϊκή αντεπίθεση

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους που με "βαριά καρδιά" μπορεί να έκαναν άλλη επιλογή στις ευρωεκλογές ή μπορεί να απείχαν, αλλά μαζί τους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη επιθετική κυβέρνηση και τη συνέχιση της σημερινής συντηρητικής πολιτικής.

Για να φτάσουμε σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες, να συνεχιστεί η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, για να πέσει ακόμη πιο κάτω, να πεταχτεί εκτός Βουλής και να βλέπει την πλάτη ενός πιο δυνατού ΚΚΕ!

Το θετικό βήμα που έγινε και εδώ στον Πειραιά, που το ΚΚΕ πέρασε τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να συνεχιστεί ειδικά στις εργατογειτονιές του Πειραιά, μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.

Απάντηση στη συντηρητική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, προοδευτικό και σύγχρονο είναι το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, η δράση του σήμερα για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.

Απάντηση είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκονται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! (...)

ΚΚΕ Ισχυρό... Αυτή είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ την επόμενη μέρα!

Η δύναμη που θα είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό, ΠΑΝΤΑ μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ΠΟΤΕ τον αγώνα!

Και που είναι τόσο απαραίτητη για την επόμενη μέρα... για τις καθημερινές και πιο συνολικές μάχες που έχουμε μπροστά!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ