Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΑΝΕΛ
Δεν συμμετέχουν στις εκλογές, υπερασπίζονται την αντιλαϊκή «παρακαταθήκη» τους

Τη μη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος, μετά το απογοητευτικό για αυτούς αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, επιχαίροντας ταυτόχρονα για την αντιλαϊκή «παρακαταθήκη» που αφήνει πίσω της η τετράχρονη συγκυβέρνησή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και για τα όσα κατάφεραν για το κεφάλαιο και τα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος το μεσημέρι της Κυριακής, μεταξύ άλλων καυχήθηκε ότι «δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που μας βοήθησαν να αποφύγουμε το γερμανικό σχέδιο και να παραμείνουμε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη» και ότι «οικοδομήσαμε την ισχυρότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ στη Μεσόγειο». Ξεχωριστή αναφορά έκανε στα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως π.χ. για την τράπεζα φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, που όπως είπε «αναβάθμισε τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία του Εβρου».

Παράλληλα, δηλώνοντας «παρών» όπου επιτάξει το «καθήκον» της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος, πρόσθεσε: «Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη και του κόμματος της ΝΔ στις ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός», σημειώνοντας: «Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα».

Τέλος, προανήγγειλε τη συμμετοχή του στις διεργασίες στον ακροδεξιό χώρο που βρίσκονται σε εξέλιξη: «Εργαζόμενος με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, θα δημιουργήσουμε μια κίνηση αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής». Συμπλήρωσε δε ότι θα συνεργαστεί «με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών (...) για να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ