Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Αγωνιστική απάντηση στα οξυμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, απέναντι στον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας τμημάτων, εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων του Νοσοκομείου Σερρών, λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Σήμερα Τρίτη πραγματοποιεί συνάντηση με Συλλόγους Χρονίως Πασχόντων και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, για τον συντονισμό της δράσης τους.

Για αύριο Τετάρτη κήρυξε στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), με συγκέντρωση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών στις 12 μ.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί διεκδικούν: Πλήρη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με γιατρούς μόνιμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Αμεση παράταση στους επικουρικούς γιατρούς των οποίων η σύμβαση λήγει. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου.

Οπως υπογραμμίζει η Ενωση, το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου επιδεινώνεται λόγω της απόλυσης επικουρικών ιατρών και συνταξιοδοτήσεων. Συγκεκριμένα, το ιατρικό προσωπικό μέσα στο 2019 θα μειωθεί κατά 20 γιατρούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην ασφάλεια της λειτουργίας του νοσοκομείου και στις εργασιακές συνθήκες των γιατρών που θα παραμείνουν. Ο σταθερός αριθμός των μόνιμων ειδικών ιατρών τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μόλις στο 55% περίπου των οργανικών θέσεων. Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου βασίζεται ολοένα και περισσότερο στην ανταποδοτικότητα, σε έσοδα δηλαδή που προέρχονται από άμεσες και έμμεσες πληρωμές από το λαό. Η χρηματοδότηση που προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό συνεχώς μειώνεται, σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί έναν νομό με πάνω από 175.000 κατοίκους.

Το ΔΣ της Ενωσης έχει προχωρήσει από το Γενάρη σε μια σειρά συναντήσεων με τους διοικητές του ΓΝ Σερρών και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, χωρίς να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά μονάχα απόπειρες εφησυχασμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από αύριο ενάντια σε υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση(6/11/2019)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία(11/7/2018)
Συμμετέχουν 33 σωματεία από Υγεία - Πρόνοια(30/10/2014)
Συνεχίζουν αγωνιστικά παρά τους εκβιασμούς(11/8/2012)
Ταξίματα(7/6/2007)
Απεργία για τη μετα-ολυμπιακή ιδιωτικοποίηση(5/11/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org