Τρίτη 11 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΔΕΛΤΑ» ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
Αντιμέτωποι με την εργοδοτική απόφαση για «λουκέτο»

Από την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Από την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων
Την προσήλωση της εταιρείας «ΔΕΛΤΑ» στην απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας και να πετάξει στο δρόμο της ανεργίας τους περίπου 70 εργαζόμενους που απασχολεί, για να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό, αποτυπώνει η στάση της εργοδοσίας απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Χτες, στη συνάντηση με το επιχειρησιακό Σωματείο, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας δήλωσαν ότι θα προχωρήσει αυτός ο αντεργατικός σχεδιασμός, ενώ ως τυράκι στη φάκα έταξαν μερικά ψίχουλα παραπάνω στο πρόγραμμα της λεγόμενης «εθελούσιας εξόδου» που έχουν ανακοινώσει για τους εργαζόμενους.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία θα παραστεί και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Την Κυριακή 9/6, στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο χώρο του εργοστασίου, παραβρέθηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, αποτελούμενο από τον Κώστα Κατσιμένη, γγ της Ομοσπονδίας, και τον Χάρη Κυριαζίδη, μέλος της διοίκησης.

Τα στελέχη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν για τις συνολικότερες εξελίξεις στον κλάδο, καθώς και για τα ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΔΕΛΤΑ» από συνδικάτα και από την Κλαδική Τροφίμων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (UIS).

Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους εξαγοράζοντάς τους, πρέπει να πέσει στο κενό. Κανείς δεν πρέπει να υπογράψει την απόλυσή του. Να μείνουν ενωμένοι και μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο Κεντρικής Μακεδονίας και την Ομοσπονδία να παλέψουν, για να μην υπάρξει καμία απόλυση, να υπερασπιστούν τη δουλειά, τα δικαιώματα και τη ζωή των οικογενειών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλυσαν διεξοδικά τις θέσεις του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, ώστε να απορροφηθούν και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης στα εργοστάσια της «ΔΕΛΤΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ», που λειτουργούν, το πρώτο στη Σίνδο και το δεύτερο, της «ΜΕΒΓΑΛ», το οποίο έχει εξαγοραστεί από τη «ΔΕΛΤΑ», στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, όπως επικαλείται η εργοδοσία. Να διεκδικήσουν επίσης το κόστος της μεταφοράς των εργαζομένων στα παραπάνω εργοστάσια να το αναλάβει η επιχείρηση και μετά το πέρας αυτής της αναβάθμισης να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Εάν παρ' όλα αυτά με απόφαση της επιχείρησης κατά τη διάρκεια των παραπάνω εργασιών οι συνάδελφοι δεν απορροφηθούν στα εργοστάσια της Σίνδου και των Κουφαλίων, να μη χαθεί κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμά τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org