Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό παντού!», το Κόμμα καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν, στο σάιτ του υπουργείου Εσωτερικών (https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/). Πλέον το σάιτ αυτό είναι πλήρως ενημερωμένο και περιλαμβάνει πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο κάθε ψηφοφόρος, με τις ακριβείς διευθύνσεις τους, βοηθητικούς χάρτες κ.λπ.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ για όσους είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών

Σημειώνεται ότι όσοι από τους ετεροδημότες έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου διαμονής τους, ΨΗΦΙΖΟΥΝ στο δήμο που μένουν ΜΟΝΟ για τις ευρωεκλογές. Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουν στο δήμο από όπου κατάγονται, δηλαδή εκεί που είναι γραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους. Αυτό ισχύει για όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 28/2/2019, αλλά και για όσους είχαν γραφτεί ως ετεροδημότες στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τα προηγούμενα χρόνια (είτε ψήφισαν είτε όχι σε προηγούμενες εκλογές) και δεν έχουν ανακαλέσει την αίτησή τους.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), στα τηλέφωνα 210.5282.527, 210.5282.535 (ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.).

  • Με λεωφορεία και άλλα μεταφορικά μέσα μετακινούνται προς τον τόπο που ψηφίζουν ετεροδημότες από μια σειρά περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων προς: Αθήνα - Λάρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη. Αθήνα - Λαμία - Καρδίτσα - Τρίκαλα. Αθήνα - Ρίο - Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα. Αθήνα - Ρίο - Βόνιτσα - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα.
Τι ισχύει για την άδεια άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Τη χορήγηση «ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές» δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις 26 Μάη, αλλά και για τις 2 Ιούνη, στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών για τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο αριθμός των ημερών άδειας απουσίας, η οποία δεν μπορεί να συμψηφιστεί με την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας έχει καθοριστεί ως εξής:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας: α) Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης μέρας. β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση από 200 - 400 χλμ. χορηγείται άδεια δύο (2) εργάσιμων ημερών. γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια τριών (3) εργάσιμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους. δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες μέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας: α) Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200 - 400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης μέρας. β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια δύο (2) εργάσιμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους. γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ