Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Με το ΚΚΕ να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος

«Στις δημοτικές εκλογές, ανάμεσα σε πολυάριθμους υποψηφίους, δήθεν "ανεξάρτητους" ή χρισμένους από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με ιστορικό και βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του λαού, για τη κατάσταση της πόλης, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχουν "σωτήρες" πέρα από τον ίδιο το λαό της», σημείωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Κάλεσε το λαό μπροστά στην κάλπη «να μην τους δώσει "ελευθέρας" για νέα αντιλαϊκά μέτρα που όλοι έχουν στα συρτάρια τους. Για να τα βγάλουν μετά τις εκλογές, να πάρουν πίσω διπλά και τρίδιπλα τα ψίχουλα που δίνουν προεκλογικά, για να ξεχάσουμε το καρβέλι που έκλεψαν».

Ανέδειξε ότι η καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, τα προβλήματά της, έχουν σχέση με την ΕΕ, με τη πολιτική των μνημονίων, του κεφαλαίου, στο οποίο παραδίνονται οι δήμοι, οι καθημερινές ανάγκες του κόσμου. «Το νερό που ιδιωτικοποιείται, η Καθαριότητα, ο απαράδεκτος ΟΑΣΘ, ο δημόσιος χώρος που τον νοικιάζεις πανάκριβα για να σταθμεύσεις από δήμο και ιδιωτική εταιρεία. Η ΔΕΘ, η παραλία, που παραδίνονται στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτή η ουσία μένει η ίδια για όλους τους άλλους υποψηφίους. Το περιτύλιγμα, η ονομασία μόνο αλλάζει. Αν θα είναι εργολάβος, ΣΔΙΤ, δημοτικοποίηση ή ΚΟΙΝΣΕΠ σαν όχημα των μεγάλων συμφερόντων.

Γιατί εκεί βρίσκονται τα κέρδη. Και από κει μπορούν να τα πάρουν από το λαό, να πληρώσει ακόμα περισσότερο για μια πόλη πιο ακριβή, με ακόμα βαρύτερους τοπικούς φόρους και ανταποδοτικά τέλη, πιο εχθρική στον ίδιο, πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα. Ανοιχτή γι' αυτήν, κλειστή για το λαό της Θεσσαλονίκης».

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων, «που έδειξαν πως οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι. Οτι γίνεται, ακόμα και μέσα στο σημερινό ασφυκτικό περιβάλλον, όχι βέβαια να λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά να βρεθούν κάποιες λύσεις, να δοθούν ανάσες στο λαό.

Χρειάζεται όμως να "σπάσουν αυγά". Να υπάρξει σύγκρουση με τα συμφέροντα, την ΕΕ και τις Οδηγίες της, την κυβέρνηση και τους νόμους της».

Στάθηκε επίσης στην ταύτιση των άλλων υποψηφίων, που «είναι τόσο εξόφθαλμη και μπορεί να υποψιάσει το λαό. Να τον κάνει να σκεφτεί πιο βαθιά, πιο ριζοσπαστικά».

Και κατέληξε λέγοντας: «Να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους. Να κερδίσουμε έδαφος, νίκες. Να δώσουμε ανάσες στο λαό. Πάνω απ' όλα να δείξουμε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος: Η αγωνιστική ανάταση του λαού, η πάλη του, που ανοίγει το δρόμο για μια άλλη κοινωνία, των αναγκών του, των πραγματικών δυνατοτήτων του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ