Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα η πολιτική κηδεία της Καίτης Φειδάκη

Τη Δευτέρα 20 Μάη αποχαιρετάμε η οικογένεια, οι σύντροφοι και οι φίλοι της την Καίτη Φειδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 64 χρόνων. Η πολιτική της κηδεία θα γίνει στις 3 μ.μ., στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Ατταλείας 2).

Ανακοινώσεις για την απώλειά της εξέδωσαν η ΚΕ του ΚΚΕ και η «Σύγχρονη Εποχή», εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η συντρόφισσα Καίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Εργάστηκε ως εργατοϋπάλληλος του ιδιωτικού τομέα σε εργοστάσια οινοποιίας - ποτοποιίας και από το 1988 στον «Ριζοσπάστη» και στο εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Συμμετείχε στις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, ενώ πήρε μέρος και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973. Με την πτώση της χούντας και τη νομιμοποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ, οργανώθηκε, στις αρχές του 1975, στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμμα, στις Οργανώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας.

Εκτοτε υπηρέτησε το ΚΚΕ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, από πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ενώ το διάστημα 1989 - 1991 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση των επαναστατικών του χαρακτηριστικών και για την ανασυγκρότηση των Κομματικών του Οργανώσεων. Το 1994 εκλέχτηκε μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Διετέλεσε μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, της Διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής». Εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο 19ο και το 20ό Συνέδριό του.

Παράδειγμα ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα Καίτη Φειδάκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η συντρόφισσα Καίτη ήταν παράδειγμα ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας που υπηρέτησε το Κόμμα μας έως το τέλος, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση από διάφορες στελεχικές θέσεις αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές.

Θα την θυμόμαστε ιδιαίτερα για το παράδειγμά της και τη μεγάλη κομματική της προσφορά στην περιοχή της, τη Νέα Φιλαδέλφεια, στις Αχτίδες Βορειοδυτικών και Βορείων της ΚΟΑ, στην ΚΟΒ του Ωρωπού όπου ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια μέχρι και το θάνατό της.

Τις μεγάλες δυσκολίες στην υγεία της λόγω της ασθένειας τις αντιμετώπιζε με αισιοδοξία, μαχητικότητα, με προσπάθεια να μην λείπει από πουθενά. Κι αυτό έδινε και σε μας δύναμη.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύντροφό της Αποστόλη Κοσμόπουλο, στις κόρες της Μαρία και Χριστίνα και σε όλους τους οικείους της.

Αγαπημένη μας συντρόφισσα, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Προσφορές στη μνήμη της

-- Και μια μέρα πριν, είπες: «Θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή με όποιον τρόπο χρειαστεί!».

Ακούραστη κομμουνίστρια, μαχήτρια που η στάση ζωής διαπερνούσε όλους τους τομείς της ζωής σου, με πράξεις και όχι πολλά και μεγάλα λόγια. Ως πρώτη δόση, προσφέρουμε 1.000 ευρώ στο Κόμμα που σε διαμόρφωσε. Λατρευτή μας, είσαι εδώ κάθε μέρα με το γέλιο και τις «φωνές» σου για να γινόμαστε καλύτεροι!

Η οικογένειά σου Αποστόλης, Μαρία, Χριστίνα, Σέβη

-- Στη μνήμη της ανιδιοτελούς και ακούραστης κομμουνίστριας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας, προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 30 ευρώ.

Καίτη, θα σε θυμάμαι πάντα με το χαμόγελό σου και τη φιλία σου με την αδελφή μου, δραστήρια κομμουνίστρια Κωστούλα που «έφυγε» επίσης πρόωρα, και την προτροπή σας να αγωνιζόμαστε με το Κόμμα μας.

Ευανθία Σεφέρη


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ