Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ
Μίλησε η ηρωική Κοκκινιά με τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση του ΚΚΕ

Την κεντρική ομιλία έκανε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Σε μια κατάμεστη πλατεία, στην καρδιά της Νίκαιας, στο Περιβολάκι, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τον δήμο. Ο όγκος των συγκεντρωμένων, που έστειλαν μαχητικό μήνυμα πλατιάς συμπόρευσης με το Κόμμα από την ανταρτομάνα Κοκκινιά, ήταν τέτοιος που έκλεισαν και την οδό Πέτρου Ράλλη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος.

Καλέσματα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» διαβάστηκαν από τον Γ. Πρωτόπαππα, πρώην αντιδήμαρχο Νίκαιας και επικεφαλής της παράταξης «Νίκαια Πρωτοπορία», τον Χ. Αμανατίδη, πρώην αντιδήμαρχο Νίκαιας, και τον Χ. Κροκίδη, μουσικοσυνθέτη και πρώην δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας.

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου κάλεσε τους συγκεντρωμένους, στις μέρες που απομένουν μέχρι τις 26 Μάη, να μεταφέρουν πόρτα πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο το μήνυμα ισχυροποίησης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι «εδώ στην Κοκκινιά, που οι κομμουνιστές έχουμε ισχυρούς δεσμούς, δεσμούς αίματος με τον λαό της, μπορούν να ανοίξουν πολλές πόρτες και να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη, ώστε εργάτες, άνεργοι, άνθρωποι του μόχθου να αφήσουν πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, να προσπεράσουν τις παγίδες και να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Μπορούμε αποφασιστικά, μαχητικά μέχρι την τελευταία στιγμή!».

Ο Γ. Αγγέλου
Ο Γ. Αγγέλου
Αναφερόμενη στον χαρακτήρα της ΕΕ, υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει των λαών, είναι από γεννησιμιού της αντιδραστική, αντιλαϊκή, αντεργατική, γιατί είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών, δικός τους μηχανισμός για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Μπορούμε όμως να πούμε πολλά για τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο του λαού και του κάθε ευρωπαϊκού λαού, που είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη, για να πάρει αυτός την εξουσία, για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία και οικονομία. Μπορούμε να πούμε πολλά για την Ευρώπη των λαών, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού (...)

Η ΕΕ δεν στράβωσε στην πορεία, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι "αρχές" της πάντοτε ήταν η κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, δηλαδή ο πάμφθηνος εργάτης κι ο αυτοαπασχολούμενος, θύμα των μονοπωλίων.

Γι' αυτό έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, γι' αυτό διώκονται και απαγορεύονται ΚΚ. Και σ' αυτόν τον αντικομμουνισμό προσχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του Τσίπρα στην εμετική απόφαση με τα περί "σιδηρού παραπετάσματος". Και αυτήν την υπογραφή πρέπει να την πληρώσουν ακριβά!

Και εδώ στην Κοκκινιά, παιδιά, εγγόνια αγωνιστών, κομμουνιστών δεν μπορούν να δικαιώνουν, με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, τους διώκτες των πατεράδων τους, των παππούδων τους. Και τους ναζιστές της ΧΑ που τόλμησαν να λερώσουν τους ματωμένους δρόμους της Κοκκινιάς με τα τάγματα εφόδου τους, ο λαός της Κοκκινιάς μπορεί να τους πετάξει στα σκουπίδια. Και με την πάλη του και με την ψήφο του.

Ο Στ. Μπενετάτος
Ο Στ. Μπενετάτος
Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να γκρεμίσουμε πανελλαδικά από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής. (...)

Και η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ. Η ΧΑ γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ».


Ο Π. Κατηφές
Ο Π. Κατηφές

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ