Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ
Ευκαιρία για να αναπαράγουν τα παραμύθια περί «προοδευτικών» συμμαχιών

Ευκαιρία για να αναπαράγει το παραμύθι των «προοδευτικών» μετώπων - συμμαχιών της σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στην ακροδεξιά έδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ισπανίας στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε: «Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη», προσθέτοντας πως η αύξηση των εδρών των Σοσιαλιστών και του Ποδέμος τάχα «βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς» και «προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία», που συνεχίζει να τσακίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Το δε γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε «αριστερή στροφή» της ισπανικής σοσιαλδημοκρατίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία», προσθέτοντας πως «αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν τη φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που σε ανάρτησή της έγραψε: «Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη» και «μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς. Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά, αλλά και τον λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ. Τσίπρα που χτες υπέστησαν δεινή ήττα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ