Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ξεκινούν γεωτρήσεις για πετρέλαιο

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Την έναρξη γεωτρήσεων για τον εντοπισμό και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υποθαλάσσιο «οικόπεδο» 4 της λιβανέζικης ΑΟΖ ανήγγειλε την Παρασκευή η υπουργός Ενέργειας του Λιβάνου, Νάντα Μποστάνι.

Οπως διευκρίνισε, τις έρευνες θα πραγματοποιήσει κοινοπραξία μεταξύ της ιταλικής «Eni», της γαλλικής «Total» και της ρωσικής «Novatek» μέσα στους επόμενους μήνες, μετά την υπογραφή συμφωνιών που αφορούν τα «οικόπεδα» 4 και 9.

Την αρχή των εργασιών γεώτρησης έχει αναλάβει η «Total» ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επόμενη φάση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι έχει δώσει εντολή για την υπογραφή συμφωνιών που αφορούν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από κοινοπραξίες για τα «οικόπεδα» 1, 2, 5, 8 και 10, όπου επίσης υπάρχουν ενδείξεις για κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Τα «οικόπεδα» 1 και 2 βρίσκονται κοντά στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, τα οποία διεκδικούν και οι δύο χώρες. Διαφιλονικούμενα είναι επίσης τα «οικόπεδα» 8 και 10 που τα διεκδικεί το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ