Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Νέες εκρήξεις με νεκρούς

ΚΟΛΟΜΠΟ.--

Συνεχίζονται στη Σρι Λάνκα οι βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται σε τζιχαντιστές. Την Παρασκευή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Καλμουνάι, στα ανατολικά, όπου έγιναν τρεις εκρήξεις και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία και «τρομοκράτες», ενώ μετά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 15 σοροί (ανάμεσά τους οι 6 ήταν μικρών παιδιών).

Οι έρευνες για το μακελειό της 21ης Απρίλη σε καθολικές εκκλησίες και χώρους με τουρίστες συνεχίζονται, ενώ η Προεδρία της χώρας κήρυξε παράνομη την ισλαμιστική οργάνωση «National Thawheed Jammath» (NTJ) που θεωρείται συνυπεύθυνη για το θάνατο τουλάχιστον 359 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων ακόμα.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (αμερικανικό ΥΠΕΞ) εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στη Σρι Λάνκα. Η Αυστραλία έκρινε πως είναι «πιθανές» νέες επιθέσεις στη χώρα, ενώ Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία έχουν εκδώσει ανακοινώσεις προειδοποιώντας τους υπηκόους τους για τους κινδύνους από ταξίδια τους στη Σρι Λάνκα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ