Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ
Να δεχτεί πλήγματα η πολιτική της φτηνής και ευέλικτης δουλειάς

Σε εργαζόμενους του δήμου Πετρούπολης μίλησαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Δεν αντέχουμε άλλο την ομηρία από όλες τις κυβερνήσεις...». Αυτό ήταν ένα από τα όσα είπαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Πετρούπολης, κατά τη συζήτησή τους με τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που βρέθηκε χτες στο αμαξοστάσιο του δήμου. Μαζί του ήταν και ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πολλοί από τους συμβασιούχους εργαζόμενους δήλωσαν ότι οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, που «κέρδισαν» μετά από δίκες, τελειώνουν παραμονές των εκλογών, όχι τυχαία, προφανώς για να ανανεωθεί η «ομηρία» τους, με υποσχέσεις μονιμοποίησης από τις κυβερνήσεις κ.ο.κ. Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε ότι παραμένει στο επίκεντρο της διεκδίκησης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει όπως μπορεί το αίτημα για να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οπως είπε, αυτή η διεκδίκηση σκοντάφτει στην πολιτική που υπηρετούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, μια πολιτική υπέρ των βιομηχάνων, που απαιτούν να μεγαλώσει η ευελιξία των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους. «Γι' αυτό ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Γι' αυτό αρνήθηκαν να μπει στη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης η κατάργηση του άρθρου 103, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επειδή θέλουν τους εργαζόμενους ομήρους των πολιτικών τους, φτηνούς και ευέλικτους, όπως επιτάσσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Επειδή στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, που από τη μία σημαίνει ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευση και από την άλλη μεγαλύτερη φορολογία για όλους τους κατοίκους», υπογράμμισε. «Οι δήμαρχοι όμως του ΚΚΕ, όπως στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Πάτρα και την Ικαρία, τους χάλασαν αυτά τα σχέδια, έβαλαν εμπόδιο. Γι' αυτό πρέπει να επανεκλεγούν και να είναι ακόμα περισσότεροι», συμπλήρωσε, γιατί «την επόμενη μέρα όλα τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι εδώ, η ανασφάλεια, οι φόροι, όποια κι αν είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, αφού σε αυτά συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα. Γι' αυτό πρέπει να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού».

«Βλέπουμε πώς χτυπούν με προπαγάνδα και ψέματα τους δημάρχους του ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά μία εργαζόμενη, συμβασιούχος, με τον Β. Σίμο να απαντά ότι «χτυπούν το ΚΚΕ, γιατί στοχεύουν σε όλους τους εργαζόμενους». Ανέδειξε χαρακτηριστικά ότι υποψήφιοι π.χ. στην Πετρούπολη, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνουν λάσπη για τους κομμουνιστές δημάρχους, είναι οι ίδιοι που υπηρέτησαν τα κόμματα που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, που απαγόρευσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. «Είναι ίδιοι με αυτούς που κατηγορούν τους εργαζόμενους στους δήμους, που τους λένε τεμπέληδες. Οι ίδιοι, σαν κυβερνητικά στελέχη σε υπουργεία, υπέγραφαν εγκυκλίους και διατάγματα για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Και σήμερα παρουσιάζονται ως "νέοι" υποψήφιοι και επιτίθενται στο ΚΚΕ...».

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις κάλπες για να δώσουν πλήγματα σε αυτή την πολιτική. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να επανεκλέξουν τον κομμουνιστή δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, να βγάλουν περισσότερους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», περισσότερους εκλεγμένους του ΚΚΕ σε Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή. Γιατί έτσι θα δυναμώσει και η πάλη των εργαζομένων, θα βρουν περισσότερους συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει το άλμα για δημοτική αρχή που μαζί με τον λαό θα βάλει φρένο σε αντιλαϊκούς σχεδιασμούς(2023-10-12 00:00:00.0)
Στη Ν. Ιωνία ψήφισε ο Δ. Κουτσούμπας(2019-06-03 00:00:00.0)
Την Παρασκευή 24/5 οι κεντρικές συγκεντρώσεις σε Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Καισαριανή(2019-05-22 00:00:00.0)
Σπύρος ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ(2019-04-06 00:00:00.0)
Οργάνωση του αγώνα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στους δήμους(2019-01-24 00:00:00.0)
Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο β' γύρο(2014-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ