Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Νιγηριανού Προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι υποστήριξε χτες πως ο τελευταίος επανεξελέγη κατά τις προεδρικές εκλογές του Σαββατοκύριακου. Κάλεσε τον ισχυρότερο υποψήφιο της αντιπολίτευσης, εκατομμυριούχο Ατίκου Αμπουμπακάρ, να αποδεχτεί την ήττα του «με χάρη και ηρεμία». Μέρος των επίσημων αποτελεσμάτων έδειχνε τον Μπουχάρι να έχει πάρει πάνω από 1,6 εκατ. ψήφους και να έχει βγει πρώτος σε 13 από τις 36 πολιτείες της χώρας. Αντίθετα, ο Αμπουμπακάρ φάνηκε να υπερισχύει σε 10 πολιτείες, οι περισσότερες στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Στους 151 έφτασε χτες ο αριθμός των ανθρώπων στη Ρουμανία που πέθαναν από την επιδημία γρίπης που πλήττει τη χώρα εδώ και βδομάδες. Τα περισσότερα θύματα είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν είχαν εμβολιαστεί κατά των ιών της γρίπης.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο απέρριψε την προσφυγή παραδοσιακών ταξιτζήδων που ζητούσαν να αρθεί η άδεια λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών μεταφορών με ΙΧ αυτοκίνητα «Uber».

ΝΙΑΜΕΪ.-- Υπουργοί από το Σουδάν, τη Λιβύη, το Τσαντ και τον Νίγηρα αποφάσισαν τη δημιουργία Κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου για τη «βελτίωση της προστασίας» των συνόρων τους.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Μετά την κήρυξη «έκτακτης κατάστασης» στο Σουδάν, ο Πρόεδρος της χώρας, Ομάρ αλ Μπασίρ, απαγόρευσε και τις διαδηλώσεις, ενώ προχώρησε σε αξιολογήσεις και κρίσεις ανώτερων αξιωματούχων του στρατού, διορίζοντας τον στρατηγό Εσάμ Ντιν Μουμπάρακ στη νεοσύστατη θέση του «κρατικού υπουργού Αμυνας».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org