Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή

Μαχητική διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα πραγματοποίησαν χτες το βράδυ τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και από εκεί με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν προς το αμερικάνικο προξενείο.

Με συνθήματα όπως «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», στο διάβα τους στο κέντρο της πόλης, σάλπισαν ξεσηκωμό.

Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο ακούστηκε μυριόστομο το σύνθημα «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών». Εκεί μπροστά, μίλησε ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Εξέφρασε την αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Υπό τους ήχους συνθημάτων όπως «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία», «Του λαού δυνάστες, εκμεταλλευτές - Ενωση, κυβέρνηση και καπιταλιστές», τα μέλη της ΚΝΕ έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ, το σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, και πέταξαν αυγά στα κατεβασμένα ρολά που περιφρουρούν το κτίριο όπου στεγάζεται.

Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ