Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ
Συνεχίζεται η δίκη των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων

Συνεχίστηκε χτες η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εν ψυχρώ ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, Σαχζάτ Λουκμάν, από τους χρυσαυγίτες Δ. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο, που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ο μεροκαματιάρης Σαχζάτ δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με ένα «επαγγελματικό χτύπημα», παρόμοιο με αυτό του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα. Με επτά μαχαιριές και δύο στιλέτα - «πεταλούδα» οι δύο χρυσαυγίτες τον άφησαν στον τόπο, τα χαράματα της 17ης Γενάρη του 2013. Στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα - «πεταλούδα», μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Χτες στο δικαστήριο αναγνώστηκαν έγγραφα όπως εκθέσεις κατάσχεσης όπλων, φυλλαδίων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και άλλων αντικειμένων από τα σπίτια των Λιακόπουλου - Στεργιόπουλου, εκθέσεις (Συνήγορος του Πολίτη, Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κ.λπ.) για την αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων την περίοδο 2011 - 2013 στο κέντρο της Αθήνας, σε σύνδεση με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, αναγνώστηκαν καταθέσεις μαρτύρων που δεν κλήθηκαν στην παρούσα διαδικασία και θεμελιώνουν το ρατσιστικό κίνητρο. «Το συγκεκριμένο έγκλημα εμπίπτει στην συγκεκριμένη κατηγορία (ρατσιστικό) (...) Με τη μελέτη μου και τη δράση μου κατέληξα στην τυπολογία του συγκεκριμένου εγκλήματος (...) Οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είναι νεαρά άτομα, άνδρες και δρουν την νύχτα (...) Οπου έχουμε απόπειρες ανθρωποκτονίας ή ανθρωποκτονίες, οι δράστες δεν φέρουν σύμβολα» της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα στην κατάθεσή του ο καθηγητής Δ. Χριστόπουλος.

Σημαντική επίσης και η ανάγνωση της κατάθεσης της φίλης του Λιακόπουλου, που αναδεικνύει ότι ο Στεργιόπουλος δεν ήταν στενός φίλος του Λιακόπουλου και καταδεικνύει άλλη σχέση των δύο, που δρούσαν τη νύχτα με στιλέτα - «πεταλούδα». Και οι δύο είναι κατηγορούμενοι και στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής(2020-10-01 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η ανάγνωση των συσχετιζόμενων δικογραφιών(2018-03-10 00:00:00.0)
Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη(2017-01-18 00:00:00.0)
Ρατσιστικό το κίνητρο(2014-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ