Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Εμπαιγμός και κοροϊδία για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της στην Υγεία

Να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης, επιχείρησε την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, απαντώντας σε σχετικές Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ.

Τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Σάμου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, με πιο σημαντική την έλλειψη παιδιάτρων. Οπως ανέφερε, υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, με ειδική εργασιακή σχέση, μετακινούμενη από το ΚΕΦΙΑΠ, ενώ και ο επικουρικός που υπήρχε παραιτήθηκε. Το αποτέλεσμα είναι, εκτός των άλλων, να μη γίνονται και τα απαραίτητα εμβόλια στα παιδιά. Ο Στ. Τάσσος ανέφερε επίσης ότι λόγω των συνολικότερων ελλείψεων του νοσοκομείου, κινδυνεύουν με κλείσιμο κι άλλα τμήματα (Ακτινοδιαγνωστικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Αναισθησιολογικό), και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που καλείται να καλύψει ακόμα τις ανάγκες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στην πλήρη εγκατάλειψη του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να μην έχει καν ασθενοφόρο και να μη λειτουργεί ούτε το τηλεφωνικό του κέντρο. Οπως σημείωσε, λόγω του ελάχιστου προσωπικού λειτουργεί ως «εξωτερικά ιατρεία», ενώ μηχανήματα σκουριάζουν στις αποθήκες.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ανέδειξε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την επιστροφή μισθών σε 197 υγειονομικούς τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης («Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», ΑΧΕΠΑ), οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με το νόμο 4172/2013.

Οσον αφορά την τελευταία Ερώτηση, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι για τους εργαζόμενους του «Θεαγένειου» και του «Ιπποκράτειου» «το θέμα έχει λυθεί», έχουν πάρει τα χρήματά τους και ότι το πρόβλημα παραμένει με τους εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ. Πατώντας δε στο αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να πάρουν τα λεφτά τους, πέταξε και ένα λογύδριο, ισχυριζόμενος πως αυτή η κυβέρνηση δίνει, δεν κόβει, όταν στην πραγματικότητα όχι μόνο κόβει η κυβέρνηση, αλλά χιλιάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους ή απολύονται μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τις οποίες γενικεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Υγεία.

Για το Νοσοκομείο Σάμου, ο αναπληρωτής Υπουργός λίγο πολύ «τα έριξε» ...στους γιατρούς που δεν πάνε, παρά την προκήρυξη θέσεων, αποκρύπτοντας βέβαια ότι η κυβέρνηση προκηρύσσει κυρίως θέσεις επικουρικών, ενώ οι μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί είναι μόλις 11, δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό. Μάλιστα, κόντρα στην εκρηκτική κατάσταση που βιώνει ο λαός στα δύο νησιά, αποφάνθηκε ότι τα Νοσοκομεία Σάμου και Μυτιλήνης έχουν «ενισχυθεί πάρα πολύ»!

Στο ίδιο μοτίβο ήταν οι απαντήσεις του Π. Πολάκη και όσον αφορά το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας: «Επρεπε να φτιάξουμε τα θεμέλια, που είναι τα νοσοκομεία, έπρεπε να φτιάξουμε τον πρώτο όροφο, που είναι η Πρωτοβάθμια και όλο το νέο σχέδιο. Και τώρα πάμε στον δεύτερο, που είναι η αποκατάσταση και μια σειρά από άλλες δομές». Με άλλα λόγια, κατά τον αναπληρωτή υπουργό, σε μια ακόμα επίδειξη εικονικής πραγματικότητας, η κυβέρνηση έχει... «τακτοποιήσει» τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ και τώρα ...θα τακτοποιήσει ανάλογα και τα ΚΕΦΙΑΠ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ