Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι όσοι έχουμε τα ίδια όνειρα

Παρέμβαση στήριξης του ΚΚΕ από τον Χρήστο Κασσίμη, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ

Ο Χρ. Κασσίμης
Ο Χρ. Κασσίμης
Τη στήριξή του στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο ΚΚΕ δήλωσε με παρέμβασή του στην εκδήλωση και ο Χρήστος Κασίμης, νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλάνδρι).

Σε αυτήν ανέφερε μεταξύ άλλων (ολόκληρη η δήλωση δημοσιεύεται στο πόρταλ 902.gr):

«Η αλήθεια είναι ότι πίστεψα στα περί ενότητας της Αριστεράς και στα περί ενός δρόμου με ορίζοντα τον σοσιαλισμό μέχρι που οδυνηρά διαπίστωσα ότι ο δρόμος οδηγούσε σε σφιχταγκάλιασμα με τον ιμπεριαλισμό, την EE και το NATO. (...)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατάφερα να δω την πολιτική σκακιέρα στο πιάτο. Είχα πλέον ξεκάθαρα σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τη συμμετοχή μου στην παράταξη. Η διοίκηση εφάρμοζε απαρέγκλιτα την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στον δήμο. Εδινε τα αποθεματικά του δήμου, τα οποία δημιουργήθηκαν, μεταξύ άλλων, από κατασχέσεις σε λογαριασμούς μικρομεσαίων και εργαζομένων συνδημοτών, στην κυβέρνηση και σαν «πεσκέσι» στους δανειστές (...)

Aπό τη διαπάλη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις κατέρρευσαν αρκετοί μύθοι μέσα μου. Βρέθηκα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζω με την παράταξή μου αλλά να συμφωνώ με τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Κατέρρευσαν, επίσης, οι μύθοι περί ενός ΚΚΕ σκληρού, άτεγκτου χωρίς δυνατότητα σύνθεσης που χρόνια καλλιεργείται τεχνηέντως.

Μοιράζομαι σήμερα μαζί σας όσα ένιωσα μέχρι να φτάσω σε αυτήν την απόφαση. Από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη με τον καπιταλισμό, στη διαπάλη μέσα μου με όσα συνέβησαν σε τοπικό επίπεδο μέχρι και την τελική μου απόφαση να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα σε κανέναν θέλω να πω ότι είναι κρίσιμο όσοι έχουμε τα ίδια όνειρα να παλεύουμε από το ίδιο μετερίζι. (...)

Αρνούμαι, λοιπόν, να τα παρατήσω, αρνούμαι να αποστρατευτώ, αρνούμαι να ηττηθώ. Θα παλέψω μαζί σας για τα δίκαια των πολλών και για μια κοινωνία κομμουνιστική όπως την οραματιζόμαστε (...)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνήθηκε ξανά ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στη ΒΦΛ(2021-07-28 00:00:00.0)
«Αφωνία» ΝΑΤΟικής υποταγής στο Δημοτικό Συμβούλιο(2021-03-10 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή τη στάση των παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ(2019-12-13 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση παραχωρεί σχολεία στο «υπερταμείο» και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί το ΚΚΕ(2019-02-12 00:00:00.0)
Καμία διευκόλυνση στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής(2015-01-17 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επέμβαση(2012-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ