Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Κατερίνη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν χτες στην Κατερίνη αγρότες και κτηνοτρόφοι, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Αγροτών - Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Δήμητρα».

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν αρχικά στο γήπεδο του Πιερικού και ακολούθως κινήθηκαν προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή τους για τις τιμές παραγωγού στο γάλα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι άδειασαν δοχεία με γάλα.

Με το ψήφισμα που κατέθεσαν στην αντιπεριφέρεια Πιερίας, κατήγγειλαν τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους. Οπως ανέφεραν, «οι τιμές του γάλακτος τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει πολύ χαμηλά, την ίδια στιγμή που στο όνομα της οικονομίας της αγοράς φτάνουν ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων, μια χούφτα μεγαλέμποροι και μεσάζοντες κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών - κτηνοτρόφων αλλά και των καταναλωτών».

Παράλληλα, κατήγγειλαν το υψηλό κόστος παραγωγής που διαμορφώνεται με το ακριβό πετρέλαιο, τις τεράστιες επιβαρύνσεις και αυξήσεις στο ρεύμα, τον υψηλό ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Απαιτούν: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Αμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Ειδικότερα, ζητούν τιμή πρόβειου γάλακτος στα 1,05 ευρώ και κατσικίσιου στα 0,70 ευρώ.

Επίσης, προβάλλουν τα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, μεταξύ άλλων για: Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ